Dam Div 3
Referat: IFK Hallsberg - Borens Idrottsklubb
Förlust i årets första match
2019-02-10 22:00, Dam Div 3
Det blev förlust med 2-1 mot ett starkt Hallsberg på bortaplan. Efter en första halvlek som Hallsberg dominerade jämnades spelet ut i andra där årets första mål producerades.
Första halvlek inleddes med en tuff Hallsbergspress där hemmalaget skapade flera etablerade lägen utan att få utdelning. Halvleken såg ut att sluta 0-0 men i 41 minuten kunde Hallsberg kontra in 1-0 efter bolltapp i den rödblåa backlinjen.

I halvtid skiftades en del, även lagets utgångspositioner vilket skulle bidra till en starkare andra halvlek.

Andra halvlek inleddes med få chanser från båda håll innan vi fick vår första hörna. Den skruvade sig direkt in i mål av Isa Lindman på något sätt. Matchen såg ut att sluta 1-1 men efter nytt farligt bolltapp i backlinjen kunde Hallsberg på nytt kontra in 2-1.

Lagkapten Emelie Johnsson uttalar sig om matchen:
-Jag tycker vi gör en helt godkänd säsongspremiär där framförallt andra halvlek är väldigt stabil. Ser man utifrån att vi möter ett väldigt bra lag och att vi inte kunnat träna riktigt bra eftersom planen på Idrottsparken varit dålig så är jag nöjd med prestationen vi gör. Kul att vara igång, avslutar Emelie.

Nu dröjer det några veckor innan vi får tävlingsdebutera med ett derby mot MAIF i Danske Bank Cup. Missa inte den!