SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Borens Idrottsklubb
Något för Alla - Hela Livet
Damer Div 3

Rimforsa IF
5 - 1
Borens IK
Rimforsa IF5 - 1Borens IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 01 mars, 15:00
Plats:Idrottsparken Motala
Tävling:
Matchnummer: 230034005
Referat: Rimforsa IF - Borens IK
Storförlust mot Rimforsa
2020-03-02 10:00
Det blev inte resultatet man önskade på säsongsstarten. Mot det nyblivna division 3-laget förlorade damerna med 5-1. Kan det finnas nåt positivt att ta med sig från en sån match? 
Efter 45 minuter ledde Rimforsa med 2-0. Maria Kåhlin gav i början av andra halvlek lite nytändning när hon reducerade framspelad av Tilda Gustafsson. Ganska snabbt kunde Rimforsa utöka sin ledning och när Maria och övriga anfallare sökte ny reducering kunde Rimforsa punktera matchen genom att göra 4-1. Rimforsa satte till sist även 5-1 på sin bonusstraff. Stor segerorganisatör i Rimforsa blev deras nyförvärv Hanna Hellström med 3 mål.

Så fanns det åt positivt att ta med sig? Tränare Marcus Egnell svarar:
-Jag har svårt för tränare som hävdar att man inte var tillräckligt effektiva och borde haft ett bättre resultat så nu får jag ha lite svårt för mig själv. Känslan direkt efter matchen var att jag tyckte det fanns många bra delar för att vara första matchen med några delar som var riktigt dåligt. Däremot sa slutresultatet nåt helt annat. För att få djupare svar är det alltid bra att sätta fler siffror på en match där vi har ett gäng nyckelfaktorer vi brukar kolla på. Nu kommer det bli långt. Vi räknar Förväntade mål (xG) där vi nyttjar Hammarby IF:s modell, vi räknar bollinnehav utefter antal lyckade pass, antal bollvinster på offensiv planhalva, antal bollförluster på defensiv planhalva och slutligen antal kontroll i sista tredjedelen. Dessa faktorer brukar ge en bra indikation på hur vi presterat. Känslan jag hade stämde ganska bra överens med siffrorna, jag skickar med dem så ni kan lägga upp dem på sidan så går jag bara in på vissa nyckelfaktorer. Med ett bollinnehav på 73% förlorar man utifrån Playmaker (https://www.playmaker.ai/home) endast 2 av 10 matcher med det bollinnehavet. I andra halvlek har vi 80% bollinnehav och förlorar den med 3-1 vilket inte lär hända många fler gånger i år om vi har samma bollinnehav. Vi måste självklart bli bättre på att göra något med bollinnehavet annars blir det inget värt och även om vi har större xG måste vi ändå komma till fler avslut i farligare lägen framåt. Vi vinner boll 57 gånger på offensiv planhalva vilket jag är nöjd med även om vi har som mål att bli ännu tuffare i vårt höga presspel. Däremot tappar vi bollen 25 gånger på defensiv planhalva, där finns det att utveckla. Sammantaget ger siffrorna oss en utvärdering av att matchen inte var så dålig som resultat visar. Vi har mycket att utveckla men kommer vinna många fotbollsmatcher i år om vi presterar samma siffror. Det kan mina siffror lova även om jag mest låter som en dålig förlorare såhär dagen efter, avslutar Marcus med ett leende på läpparna efter sin väldigt långa utläggning. 

I och med förlusten sätter sig laget i en dålig sits för att kunna ta sig vidare. Nu väntar ett derby mot MAIF på söndag 15.00  och vinst blir ett måste för att kunna ha chans att gå vidare. Kom och stötta!

//borensik.se

<< Tillbaka

 
 
Våra sponsorer
Våra samarbetspartners