Samling:14:00
Referat: Mjölby FC - Borens IK
Vinst i premiären
2019-04-14 18:00
Så var äntligen seriepremiären här och den slutade på bästa sätt med en 1-0 vinst mot ett duktigt Mjölby FC. Det var en tajt och tuff match där Mjölby hade mer boll än önskat men damerna tog tillvara på sin chans.
Första halvlek inleddes med två lag som ville pressa sin motståndare högt vilket gjorde att båda lagens anfallsspel blev lidande. En stund in matchen tog Mjölby över och kom till några farliga lägen efter två hörnor. Boren hade svårt i motvinden att etablera nåt anfallsspel och fick se till att försvara tajt vilket man gjorde bra. Mjölby kom även till att farligt skott utanför straffområdet som Emilia Karlsson i Borenmålet fick göra en riktigt avancerad räddning på. I slutet av halvleken kunde Tilda Gustafsson bryta ett Mjölbyuppspel och ta sig in i straffområdet. I ett ett försök till ett inspel så fick en Mjölbyspelare bollen på handen och straff tilldömdes. Tilda som endast är 16 år och lagets straffskytt satte den säkert i mål. Boren kunde gå till halvtidsvila med en 1-0-ledning.

Andra halvlek så skapades inga speciella farligheter från nåt håll utöver några tilltrasslade situationer i Borens straffområde. Spelet var tufft och det var mycket kamp där Mjölby hade mycket boll men tjejerna försvarade sig väl.

Hela laget ska ha beröm för det uppoffrande försvarsspelet i andra men extra litet beröm till Emilia som gjorde comeback i målet efter några veckors skadeuppehåll.