Referat: Motala AIF - Borens Idrottsklubb
Lika i derbyt
2019-03-03 18:00
Målfirande efter 1-1-målet. Foto: Thomas Augustsson, MVT

Borens damer spelade oavgjort, 1-1 i lokalderbyt mot Maif i årets första tävlingsmatch i Danske Bank Cup.

Det märktes att det var två ovana lag som kom till till spel i årets första tävlingsmatch för Borentjejerna på idrottsparken i dag.

Första halvlek speglades av mycket kamp och mindre kontrollerat spel. Det uppkom få målchanser mellan två ganska jämna lag. Halvleken gick dock till Maif på poäng.

I andra halvlek blev det bättre fart på Boren. Man lyckas sätta bättre press på hemmalaget. Trots det så är det Maif som skapar de farligaste lägena i början av halvleken. I slutet av matchen skapar Boren flera farliga lägen. Bäst chans har Ebba Stolt när hon skjuter i ribban. I 85:e minuten utnyttjar Maif sin bonusstraff som Alva Steen i Borenmålet är väldigt nära att rädda. Repliken sker direkt när Nora Thörngren gör bort sin försvarare utanför straffområdet och sätter ett klasskott i hörnet.

Matchen slutar därmed 1-1.

Borens tränare Mikael Lindman säger så här om matchen!

– Det var en relativt jämn match. I början var det lite halvspänt från båda lagen. Det är ju lite prestige. Maif är bra och kommer bli farliga i serien. Vi ser redan fram mot nästa match på idrottsparken nästa helg mot Mjölby FC. Då ska vi vara med från start säger Borentränaren innan han lämnar idrottsparken.