Nominerade på Motalagalan 2018
2018-10-10 10:00

Vår verksamhet Future Veneras har blivit nominerade på Motalagalan den 10 november. Tillsammans med två andra bidrag tävlar vi om att vinna Årets innovation 2018.

Motiveringen lyder:

”Borens IK har under en längre tid visat på ett stort engagemang såväl på som utanför sin egen arena. Föreningen tar ett stort socialt ansvar i jämställdhetsfrågor, integration och idrott hela livet. En ny del i denna satsning är Future Veneras. Satsningen är namngiven efter den stora lokala fotbollsförebilden Venera Rexhi. Ledare i verksamheten är föreningsaktiva tjejer, där samtliga är under 20 år. Borens IK har uppsökande aktiviteter i bostadsområden  med lågt föreningsdeltagande.

Genom Future Veneras får ett 60-tal unga tjejer genom fotbollen ökad tillit till sin egen förmåga, ökad självständighet och hjälp att hitta sin inre drivkraft och formulera sina ambitioner - oavsett om det är på eller utanför planen.

Borens IK arbetar innovativt för att adressera aktuella samhällsutmaningar – i det här fallet tjejers utanförskap.”