Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Borens Idrottsklubb
Något för Alla - Hela Livet
Damlag

Välkommen till Borens IK:s damlag!
Säsongen 2019 kommer A-laget spela Division 2 Nordöstra Götaland och Division 4 Västra.
Referat: IF Eksjö Fotboll - Borens IK
Stark kämpainsats mot ett övermäktigt motstånd
2019-06-10 10:00

Det var en tuff bortamatch på förhand med ett för dagen lite nykomponerat lag när många damjuniorer fick chansen att visa upp sig mot topplaget Eksjö IF. 

Först kom en vinst och sen en förlust i division 2
2019-06-04 10:00
Tyvärr har rapporteringen senaste tiden varit lite dålig. Här kommer en kort sammanfattning av mötena mot Svärtinge SK (26/5) och BK Kenty (31/5).

Vi börjar med matchen mot Svärtinge. En match som var mycket jämn med till och med lite övertag för Svärtinge under andra halvlek. I första halvlek är Borens speluppbyggnad väldigt bra men har svårt att omsätta det till några målchanser. Målet tillkommer efter en stark prestation av Mathilda Ehn som är stark och gör bort sin motståndare för att sedan skjuta en kanon i nättacket utanför straffområdet. I andra halvlek kvitterar Svärtinge snabbt och fortsätter trycka på. De har mycket boll, kommer till en del farliga lägen men istället kan damerna genom en väl slagen hörna göra 2-1 genom Sara Pihlajärvi. 

Andra matchen mot Kenty blev en klar vinst till ett fantastiskt duktigt motståndarlag. Kenty hade mycket boll genom hela matchen. I första halvlek kunde tjejerna hålla ihop försvarsspelet bra och hålla 0-0 efter 45min. I andra halvlek tryter tyvärr krafterna av att behöva försvara så mycket. Kenty vinner välförtjänt med 3-0.

Nya tag på fredag mot Eksjö!

//borensik.se
Referat: Smedby AIS - Borens IK
Tredje raka förlusten
2019-05-21 10:20

Damerna är inne i en tung period och under söndagen åkte man på tredje raka förlusten mot Smedby AIS. Siffrorna skrevs i slutändan till hela 5-0.

Andra raka förlusten i division 2
2019-05-16 10:00
När motståndet blivit tuffare har tyvärr resultaten uteblivit senaste två matcherna för damerna. Även om båda prestationerna mellan straffområdena varit helt okej har det saknats en del i båda straffområden när man kommit dit. 

Första halvlek inleddes med en extremt hård Tinnis-press där man allt som oftast gick väldigt högt med sina forwards och yttermittfältare i ett försök att förhindra Borens speluppbyggnad redan från inspark. Inledningsvis blev det tufft för hemmalaget lösa det men ju längre tiden gick lyckades man oftare. Chansmässigt var det en hyfsad jämn första halvlek med något mer läge för Tinnis och i 35 minuten kunde man utnyttja det lilla övertaget. 

Andra halvlek såg ungefär likadan ut, även om Boren satsade mer framåt gav det inga extremt klara lägen och man blev istället lite sårbara för Tinnis omställningar. I 62:a minuten gjorde Tinnis 2-0 på just en sådan omställning. Damerna slet in i det sista för att få till en reducering men kom tyvärr aldrig riktigt nära.

Såhär säger tränare Marcus Egnell om matchen:
-Vi visste det skulle bli en tuff drabbning mot ett tungt Tinnis. Jag tycker vi står upp oerhört bra i duellspelet och vi gör kanske ändå vår bästa match för året i flera avseenden även om Tinnis vinner rättvist sett till antal chanser. Det finns fortsatt extremt mycket som måste förbättras men det känns ändå som att vi är på rätt väg. Framförallt vill jag ge en eloge till att tjejerna även i matchminut 90 tar maxlöpningar framåt och bakåt, att de ställer om snabbt och verkar kampar klockan ut. Fortsätter vi med det samt putsar på anfall och försvarsspelet kommer vi göra ännu bättre matcher framåt, avslutar Marcus.

Matcherna mot tuffa lag duggar tätt just nu och redan på söndag har man nästa match mot topplaget Smedby AIS 17.00 på Mirum Arena.

//borensik.se
Första förlusten i division 2
2019-05-14 10:00
Det blev en tuff match borta mot Eneby i söndags. Matchen slutade 3-0 mot ett för dagen bättre hemmalag. 

Första halvlek började och slutade på samma sätt. Två inläggsmål från Enebys vänsterkant. Emellan målen var det en småtrevlig match mellan två lag som försökte spela fotboll med varierande kvalité. Eneby gjorde det bäst och ledde rättvist i halvtid.

Andra halvlek innehöll inte mycket farligheter men Eneby kunde göra 3-0 på nick efter ett inlägg på frispark. Boren försökte forcera men lyckades inte komma närmare än en frispark i ribban. 

Såhär kommenterar tränare Marcus Egnell matchen:
-Jag tycker vi gör en ok prestation, kanske till och med lite bättre än tidigare på vissa punkter. Stora skillnaden är att vi möter ett mycket bättre lag än tidigare matcher och det är denna nivå på motståndare vi kommer ha närmsta tiden. Vi märker att vi gör vissa delar bra medan andra delar inte räcker till. Enebys mål tillkommer via inlägg och där arbetar vi inte tillräckligt bra. Vi har stundtals bra speluppbyggnad men är dåliga att omsätta detta till tillräckligt farliga målchanser, avslutar Marcus. 

På onsdag är det ny division 2-match, denna gång hemma mot BK Tinnis. Välkomna!

//borensik.se
Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 16/6 19:00
Sön 16/6 19:00
3 - 0  
Tis 11/6 19:00
2 - 7  
Fre 7/6 19:00
4 - 0  
Fre 31/5 18:00
0 - 3  
Mån 27/5 19:00
3 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Våra sponsorer
Våra samarbetspartners