Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Borens Idrottsklubb
Något för Alla - Hela Livet
Damlag

Välkommen till Borens IK:s damlag!
Säsongen 2020 kommer A-laget spela Division 2 Nordöstra Götaland.
Kort träningsmatch mot P05
2020-02-23 10:00
Igår hade damerna första matchkänslan för året när man träningsspelade kort mot klubbens pojkar födda 2005 i en match 2x25min efter en timmes träning. Matchen gav många bra besked. I lagets speluppbyggnad klarade man av både en längre bollinnehav med att snabbt ta yta framåt och i försvarsspelet lyckades presspelet riktigt bra vid tillfällen. 

Matchen slutade med vinst 4-2 efter två mål av Maria Kåhlin och varsina drömmål av Tilda Gustafsson och Selma Larsson.

Nästa vecka drar matchandet igång på riktigt när laget möter Rimforsa IF borta i Lågenergihus-Cup (fd. Danske bank cup) 1/3 12.30.

//borensik.se
Uppstart av säsongen 2020
2020-02-12 10:00
Efter den traditionsenliga futsalen har säsongen 2020 nu dragit igång på riktigt. Under söndagen hade laget sin första utomhusträning tillsammans med mat och möte efter. 

Vädret var inte på topp på Idrottsparken med regn och blåst men däremot var allas humör på topp och spelglädjen gick inte att ta miste på. 

Efter träning blev det färd ner till Borens IP där den fantastiska maten väntade som damgruppens Anna hade fixat. Väldigt uppskattat. 

På mötet diskuterades närliggande och fjärran framtid. 

Härligt att se 24 spelare, 6 ledare och 5 damgruppsmedlemmar ihop som vill göra 2020 till ett fantastiskt år! 

Första mars börjar matchandet mot Rimforsa i Danske Bank Cup. Vi är snart där!

//borensik.seEn måltjuv är tillbaka
2020-02-05 14:00
Med 44 mål de senaste tre säsongerna är måltjuv verkligen ingen överdrift. Det var två säsonger sen sist denna målgörare representerade föreningen men nu är det äntligen comeback i den röda tröjan. Vi pratar givetvis om att Maria Kåhlin är tillbaka från Tranås/Torpa.  

Maria som fostrats i BK Zeros kom till Boren 2013. Året efter var hon med och spelade upp damlaget i division 1. Där hon blev målskytt i det avgörande kvalet. Målmässigt hade hon sin bästa säsong i klubben 2017 när hon gjorde 14 mål i division 2. Den hösten var Maria magisk och gjorde 11 mål på åtta matcher. De två senaste säsongerna i TT har det sammanlagt blivit 30 mål i division 2. 

Vi välkomnar Maria tillbaka till klubben! 

//borensik.se
Emma Ahlstrand och Sanel Osmanovic kliver in i ledarstaben
2020-01-27 10:00
Emma Ahlstrand kommer senast från Linköpings FC F19-lag och var innan det tränare i Smedby AIS. Emma var tillsammans med Gunnar Pettersson och Björn Arnell en del av ledarteamet för ÖFF’s distriktslag F02 som vann Cup kommunal i somras. Emma har flera års erfarenhet av uppdrag som tränare både i Sverige och USA.

I Borens IK kommer Emma arbeta framförallt med analysdelen av matcher men också närvara under vissa träningar samt vara med i planeringen för vårt arbetssätt för våra målvakter.

Sanel Osmanovic är ganska ny som tränare där han under vintern haft sitt första uppdrag som huvudtränare för Dribbla Uniteds damlag. Sanel som spelar i vårt herrlag kommer lägga sitt huvudfokus på sitt eget spelande och hjälpa till i laget när tid finns. På sikt hoppas vi rollen blir större eftersom Sanel ser en tränarkarriär efter han slutat spela. 

Det känns fantastiskt roligt att kunna knyta till sig både Sanel och Emma till tränargruppen.

Välkommen Emma och Sanel!

//borensik.se
Tråkig avslutning på futsalsäsongen
2020-01-13 10:00
I helgen avslutade damerna futsalsäsongen med att spela Södracupen i Mjölby.

Under fredagens gruppspel gick man vinnande i sin grupp efter 0-0 mot Sommens AIF, 4-0 mot Tranås FF 2 och slutligen 1-1 mot Ödeshögs IK. 

I sluspelsgruppen på lördagen fick man möta MFC 2 och Dribbla United. Man inledde med en 2-0 förlust mot Dribbla för att sedan spela 0-0 mot MFC. Eftersom MFC förlorade med 1-0 mot Dribbla hade laget behövt vinna för att ta sig vidare som tvåa. Tyvärr inget avancemang denna gång. 

Ska vi sammanfatta hela futsalsäsongen är det väldigt blandat resultat. Säsongen inleddes på bästa sätt med cupvinst i Hallsberg men avslutades med tidig utgång i nämnda Södracupen. Sammanlagt blir resultatet en cupvinst, två finalförluster, två slutspelsgruppsutgångar och ett gruppspelutgång. Minst sagt ojämna resultat där vi i bästa stunder kan ta alla lag men i vår sämre stunder också kan förlora mot alla. Det slutar i en knappt godkänd säsong där vi siktar ännu högre kommande säsong. 

Nu väntar istället förberedelserna inför årets fotbollssäsong där vi drar igång matchandet i Danske Bank den 1 mars borta mot Rimforsa IF.

//borensik.se
Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 6/10 14:00
8 - 1  
Lör 28/9 15:00
0 - 7  
Lör 21/9 12:00
6 - 1  
Sön 15/9 17:00
1 - 0  
Sön 8/9 17:00
1 - 3  
Sön 1/9 16:00
3 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Våra sponsorer
Våra samarbetspartners