SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Borens Idrottsklubb
Något för Alla - Hela Livet

Välkommen till F08-09

Välkommen till F08-09:s hemsida
Vilja-Gemenskap-Positivitet 
Laget före jag:etVåra träningstider är:
Tisdag: 18.00-19.30
Torsdag: 18.00-19.30

 
Här kommer en länk för att följa vårt lag Borens IK F08/09 i Min Fotboll. I appen kan vi alla fota, filma, heja och rapportera live från våra träningar och matcher. Följ oss i Min Fotboll och sprid vidare till alla du tror kan vilja följa och heja fram vårt lag!

Hälsningar, Mikael Persson 


https://minfotboll.app.link/ogFktmtTDpb

Referat: Borens IK  - Kisa BK
Årets bästa match
2022-10-02 09:55

Solen lyste över Borens IP och gräsmattan var alldeles perfekt. Ett obesegrat Kisa BK kom på besök.

I omklädningsrummet innan matchen kunde man ta på stämningen, den var helt annorlund gentemot förra helgen. Tjejernas fokus var mer än laddat. 
Vi pratade om att lagets prestation är viktigare än resultet. Att vi ska fokusera på att sätta vårat egna spel och spela den fotboll vi vill spela. Och gör vi det så kommer resten av sig självt. 

Laget går ut på planen och sätter igång direkt. Full fart framåt och ett tätt försvarsspel. Samtidigt som Kisa spelar en mycket fin fotboll och tar upp en hård kamp i duellerna. Hårt men schysst från båda lagen. 

Kisa får en frispark som dom snyggt sätter i nät. 0-1. I det här läget så ser man hur det gnistrar till hos tjejerna och dom ökar tempot än lite till. Under en omställning gör Kisa 0-2. 

Precis innan paus får Astrid R till ett kanonskott som smiter in under målvakten till 1-2. Ett väldigt viktigt mål i det läget. 

I paus berättar tjejerna att dom är väldigt nöjda med sitt spel och hur det ser ut ute på planen. Och jag kan bara instämma. 

46 sekunder in i andra så gör Lowa 2-2! Spelet ute på planen är fantastiskt. Laget gör allt om vi pratade om innan. Dom hittar triangelpassningar och uttnyttjar kanterna på ett föredömligt sätt. 

Kisa som hela tiden åller fart i spelet gör 2-3 på ett snyggt skott från kanten. 
I en liten halvtrasslig situation så smäller Lowa dit 3-3 med vänsterfoten. 

Pausvila och tjejerna är fortsatt nöjda mer hur det ser ut. Vi bestämmer oss för att fortsätta precis likadant resten av matchen också. 

I den sita delen av matchen så är vi inte ofarliga framåt, trots att gästerna spelar ett väldigt bra försvarsspel. Gästerna sticker fram och gör 3-4 och 3-5. Trots baklängesmålen så är tjejerna med hela vägen. Dom bygger upp spelet hela vägen från försvaret via mittfältet till anfallare. 

Med bara sekunder kvar så skadar Nella knät olyckligt och tvingas avgå innan det blev ett besök på akuten. 

Domaren blåser av matchen och vi gör en fantastisk match rakt igenom. 

Dagens spelare går till Klara som gör en fantastiskt insats i försvaret! 

Dagens bästa:
Hela matchen
Att laget följer hela planen rakt igenom
Nivån i varje aktion på planen

Dagens negativa: 
Att Nella sakdade sig 

 

Vi Gratulerar även Kisa BK till seriesegern! 

Referat: Boxholms IF - Borens IK 
När fokuset inte riktigt är med
2022-10-02 09:43

En regning eftermiddag i Boxholm är väl alltid härligt. Ett Boxholm som vi vet sedan tidigare är bra. Laget såg framemot att spela denna eftermiddag. 

Redan i omklädningsrummet så märktes en stor skillnad på laget. Det var något i luften. Något som inte riktigt gick att sätta fingret på. 

När matchen drar igång så inleder vi bra. Vi springer mycket, skapar lite halvchanser men känner ändå att vi är på gång. 
Tyvärr får vi ett olyckligt mål emot oss. Efter det målet så kommer återigen ett slumpmål via en hörna och vi har 0-2 på oss. 

Stressen börjar sprida sig på planen och 0-3 & 0-4 kommer också. 

Vi pratar i paus om fokuset, att vi inte riktigt är med i matchen. Vi gör aktioner enskilt istället för som ett lag. 

I andra så kommer vi upp i en lite högre nivå rent spelmässigt. Tyvärr blir det 0-5 å en slumpartad situation igen. Boxholm förvaltar sina chanser felfritt och har en stabil spelplan. Inget sanck om den saken. 

I pausen inför sista delen så kommer vi överrens om att vi ska gå ut och göra dom sista 25 min till kvällens bästa. 
Och jäklar vilken skillnad det blev på laget. Dom tar upp kampen, dom pratar, dom springer och dom skapar chans på chans. Boxholms målvakt gör ett hel del fina räddningar på våra chanser. 
Mitt i vår press gör hemmalaget 0-6. 
Det låter oss inte vika ner oss i sista delen utan laget peppar på varandra och kör. Tillslut så får vi in det efterlängtade målet när Molly smäller ditt den! Glädjen i laget gick inte att ta miste på! 

Matchen slutar 6-1 till hemmalaget ett resultat som inte går att säga mycket om. 

Dagens spelare gick till Astrid S som för dagen agerade högerback.

Dagens positiva: 
Glädjen vid målet
Förändringen inför sista 25 min

Dagens negativa: 
Att vi inte riktigt kom upp i rätt fokusnivå. ( Så är det ibland och vi jobbar vidare utifrån det, det finns värre saker i världen än att vi tappar foks ibland)

Referat: Borens IK  - BK Ljungsbro / IFK Wreta Kloster Lag 3
Första poängtappet
2022-10-02 09:32

På ett soligt Borens IP tog vi emot BK Ljungsbro/ IFK Wreta Kloster. Match blev lite förskjen av olika anledningar. 

Vi startar matchen väldigt bra. Bra fart och mycket glädje i spelet. Vi pressar tillbaka gästerna som står upp bra och avvärjer våra anfallsförsök. 
Gästerna spelar en fin fotboll och har fina kombinationer i passningsspelet. Vilket ger resultat när dom gör 0-1.

Laget ger sig inte utan fortsätter med vår spelide. Vi roterar lite i positionerna för att få en annan vinkel i spelet. Trots mängder med chanser så vill bollen inte in. 

I andra delen av matchen så ökar både vi och gästerna tempot. Det är en riktigt bra fotbollsmatch som spelas. Vi har ett par skott som tar i målramen samtidigt som Ljungsbro sticker fram och utmanar Natalie i målet. 

0-1 står sig in i tredje delen av kampen. Vi trycker på framåt för att få till en kvittering och som alltid när man jagar en kvittering blir man lite extra sårbar bakåt. Det uttnyttjar Ljungsbro och smäller dit 0-2 precis innan matchen tar slut. 
På slutet av matchen tvingades Hidaya utgå efter att ha fått ett stenhårt skott i huvudet. 

Dagens spelare blev Hidaya. Hon spelar med ett fint lugn och med ett ständigt leende på läpparna.

Dagens positiva: 
Försvarsspelet
Passningsspelet

Dagens negativa:
Skadan på Hidaya

Stjärnbesök på träningen
2022-09-05 09:35

Under tisdags kvällen gästades Borens IP av Linköping FC spelarna Nellie Karlsson & Yuka Momiki. Detta genom projektet Generation M. Träning bedrevs ihop med F10 och Olle W. 

Att vi får chansen att vara med i projektet är utvecklande för såväl spelarna som oss ledare. Det ger inspiration och motivation till att utvecklas på alla delar av verksamheten. 

Träningen innehöll : 

-Diamanten
-5vs2 , 7vs3
-Matchspel

Efter träningen höll Nellie & Yuka en presentation om sina erfarenheter inom idrotten och hur det är att vara spelare på heltid. Yuka berättade även om hur det är att spela i OS & VM. Hela kvällen var givande och en roligt avbrott i en annars så tät höstsäsong med matcher och träningar. 

Vi tackar Nelie & Yuka för besöket samt Borens IK som förening för chansen att medverka i detta projekt! 

// 
Micke 

Referat: Borens IK  - Vadstena GIF 
Delad pott i en tät tillställning
2022-08-29 12:09

Tredje omgången och tredje raka hemmamatchen. Vi kommer till samlingen med ett stort självförtroende och motiverade inför uppgiften. 
Vadstena GIF är ett bra lag så vi visste innan vad som krävdes av oss. 

Tyvärr blev truppen lite stukad innan pga sjukdomsfall, vlket gjorde att Lisen och Ellie från F07 fick blixtinkallas. 

Vi startar matchens väldigt bra, trots det blöta underlaget. Vi får ett par målchanser där målvakten i gästerna gör ett par vassa räddningar. 

Efter att par minuters spel tvingas Nellie kliva av. Pga smärtor i låret. 

Laget trummar på och vi vinner stora delar av planen, dock är inte VGIF ofarliga när dom kliver fram. 0-0 står sig perioden ut. 

Vi pratar i paus om att hålla ihop laget och inte bli för långa mellan lagdelarna. Tjejerna startar piggt igen men bollen vill verkligen inte in. Vilket skapar en viss frustration ute på planen. Lite av en pnikartad effekt startar och vi går bort oss lite i positionerna. Några korrigeringar taktitskt ich vi är med igen. 

Sen kommer det lite oväntat. 0-1 från ett distansskott som letar sig in vid bortre stolpen. Natalie är sånär på att nå den. 

Där och då visar tjejerna upp sitt rätt jag. Dom reser sig. Ökar tempot. Ökar snacket. Bolltransporterna minskar. 
Efter ett fint anfall avslutar Ellie med ett långskott som går in straxt under ribban till 1-1. 

Sista perioden böljar fram och tillbaka med chanser åt båda håll. Samtidigt som kampen på mitten tätnar. En fantastist sista del av båda lagen. 
Närmast att avgöra är Lowa vars skott tar i ribban och ut. 

Domaren blåser av och 1-1 blir slutresultatet. 

Vi står kvar som obesegrade på hösten och har en fin lagmoral. Och alla tjejerna i laget är otrolig viktig. Alla bidrar till att laget går så bra som det gör, och det är fantastiskt att se laget spela! 

Denna dag gick matchens lirare till Dora som håller sin kant på ett föredömligt sätt och täcker skott i försvaret. 

Positiva: 
Arbetsmoralen
Att laget inte faller ihop vid baklängesmål

Negativa:
Skadan på Nellie, vi hoppas att hon snart ska kunna vara tillbaka på planen!

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Våra sponsorer
Våra samarbetspartners