SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Borens Idrottsklubb
Något för Alla - Hela Livet
Damer Div 3

IF Eksjö Fotboll
4 - 0
Borens IK
IF Eksjö Fotboll4 - 0Borens IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 07 juni, 19:00
Plats:Ränneborg
Tävling:
Matchnummer: 230321055
Samling:18:00
Stark kämpainsats mot ett övermäktigt motstånd
2019-06-10 10:00

Det var en tuff bortamatch på förhand med ett för dagen lite nykomponerat lag när många damjuniorer fick chansen att visa upp sig mot topplaget Eksjö IF. 

Första halvlek börjar kaosartat för damerna när nervositet och osamspelthet lyser igenom. Efter 10 min lugnar det sig och saker och ting börjar falla på plats. Eksjö får ha mycket boll men tar sig inte till speciellt många farliga lägen och första halvlek slutar mållös.


I andra halvlek inleds med att Boren skapar sitt bästa läge för dagen när Mathilda Ehn bryter igenom. Tyvärr får inte Mathilda träffen hon hoppas på och målvakten räddar bollen ut till hörna. Eksjö fortsätter och pressa på och får till slut utdelning 58:e minuten. Efter första målet blir det en tuff period där Eksjö kan göra tre mål till innan tjejerna kan få upp spelet igen sista 10 minuterna. 


Såhär säger Marcus Egnell om matchen:

-Alla ska ha beröm idag. Dels de äldre som visar vägen men framförallt de yngre från damjuniorerna som verkligen visar att framtiden är ljus. Hanna Gransö spelar sina första match i division 2 på en ovan position men löser det fantastiskt bra i 90 minuter. Ellen Berglund är stenhård i duellerna och i sin defensiva mittfältsroll täckte hon stora ytor framför backlinjen och vann väldigt mycket boll. Vilma Johansson springer utan att det finns nåt stopp på topp och kämpar oavbrutet. Vilma Henriksson kommer in på högerkanten. Hon vinner många dueller och är väldigt bra i passningsspelet. Emma Fogelqvist gör också sin första match när hon kommer in på mitten och visar verkligen prov på sin fantastiska teknik. Sist har vi Astrid Andersson som främst är målvakt men pga att vi har så många spelare borta får komma in sista minutrarna på vänsterkanten och löser det jättebra. Sedan är det lätt att konstatera att erfarenhet är fortfarande väldigt bra att ha då vi har vi planens överlägset bästa spelare i vårt lag i form av Emelie Johnsson vilket underlättar så mycket för alla. Hon är briljant ännu en match som mittback. Hon styr laget fantastiskt bra och är så otroligt brytsäker. Samtidigt som framtiden är jäkligt ljus har vi många väldigt bra spelare redan idag, avslutar Marcus.


Nästa match är på söndag hemma mot topplaget Tranås/Torpa 19.00.


//borensik.se


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Ons 26/6 19:00
0 - 9  
Tor 20/6 18:30
0 - 1  
Mån 17/6 19:00
4 - 0  
Lör 8/6 14:00
4 - 1  
Lör 1/6 15:00
0 - 3  
Ons 29/5 19:30
4 - 1  
 
 
Våra sponsorer
Våra samarbetspartners