SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Borens Idrottsklubb
Något för Alla - Hela Livet

Vi är Borens IK F08/09, Välkommen hit!

 Respekt-Gemenskap-Vilja 
Laget före jag:etVåra träningstider under vintern/våren är:
Tisdagar kl. 18.00-19.30 på Idrottsparkens C-plan (MAIF)
&
Lördagar kl. 16.00-18.00 på Idrottsparkens A-plan (MAIF)Här kommer en länk för att följa vårt lag Borens IK F08/09 i Min Fotboll. I appen kan vi alla fota, filma, heja och rapportera live från våra träningar och matcher. Följ oss i Min Fotboll och sprid vidare till alla du tror kan vilja följa och heja fram vårt lag!

Hälsningar, Mikael Persson 


https://minfotboll.app.link/ogFktmtTDpb

Referat: Borens IK - Eneby BK
Säsongen inleddes med DM
2023-03-16 19:52

Nervositet och förväntan, är två ord som kan sammanfatta säsongens inledning. Lite pirrigt att gå ut ur spelargången in på A-planen på Idrottsparken. 

Och så lite extra laddning i det eftersom det var DM som inledde det hela. 

Försäsongen har varit bra, och truppen har vuxit med många nyförvärv. Vilket betyder att vi har en annan situation i år än tidigare. En angenäm situation. 
Fokuset för dagen låg inte på resultat utan på prestation. Något alla var överens om. Och som gjorde att vissa spänningar släppte. 

Med i beräkningarna inför matchen var också att det var första 11 mot 11 matchen för laget. Och motståndet stod Eneby BK för, ett lag vi visste spelade bra fotboll på förhand. 

Efter "Respekt i fotboll" ceremonin och kaptenerna samtalat med domaren var det äntligen dags för matchen att dra igång.
Och jisses så den drog igång. Eneby satte en hög och intensiv press samtidigt som dom var hårda att möta i närkamperna. Allt detta kombinerat tog oss lite på sängen, vi blev lite överraskade. Men stod upp bra och stretade emot. 

Dock kom 0-1 och straxt efter 0-2 på straff (en straff Natalie var nära på att rädda). Vi jobbade oss in i matchen och försöker hitta vårt spel. Eneby forcerade på och får in 0-3 och 0-4 straxt innan paus. 

Snacket i paus gick ut på att vi pratade om att inte be om ursäkt för att vi fanns på planen också. Att vi var tvungna att hitta vårt spel och våga. 

När andra halvlek startar är vi mer effektiva i närkamperna, vi ligger tätare i vår markering och vi får igång kollektivet bättre. Tyvärr orkar vi inte igenom helt och Eneby får in 0-5,0-6 & 0-7. 
Trots detta så jobbar laget på och vi får till en reducering genom Agnes och ytterligare en boll i när av Lowa som elegant drog in en frispark. 

I det stora hela så är vi nöjda mer vår prestation och det jobb laget gör över matchen, Natalie stod för flertalet fina räddningar under match. Och matchenslirare gick till Maja som för dagen spelade mittback. 
Avslutning
2022-11-19 10:23

Efter sista matchen för säsongen så hade vi en trevlig avslutning i klubblokalen. Där vi åt pizza ihop och hade prisutdelningar. 

Samtliga spelare tilldelades ett diplom från föreningen men också en medalj och ett personligt diplom från oss ledare. Ett uppskattat påhitt! 

Dessutom hade vi tre andra priser att dela ut. 
-Vinnare i poängtävlingen
-Vinnare av träningsnärvaro
-Årets värdegrundspris

Vinnare i poängtävlingen:
1:a Molly Edvardsson
2:a Lowa Eklund
3:a Nellie Johansson

Vinnare av träningsnärvaro:
1:a Natalie Syrén
2:a Astrid Stoltz
3:a Thea Clausen

Årets värdegrundspris:
Thea Clausen


Referat: Valdemarsviks IF  - Borens IK 
Tre gånger Astrid
2022-10-08 21:17

Med två minibussar styrde vi mot Valdermarsvik för att avsluta säsongen 2022. Det var mycket glädje i bussarna med hög musik och skratt. 
Att åka så här tillsammans som ett lag är verkligen nyttigt ibland. Man får lära känna varandra mer än bara som fotbollsspelare. 

Under uppvärmningen kändes det inte riktigt som om laget kom upp i fokus. Och den känslan minskade inte under första delen av matchen. Det var rörigt på planen, vi var oorganiserade och slarviga med bollen. Samtidigt som Valdermarsvik ville annat. Dom inledde starkt med mycket fart och bra djupledsbollar. 

Men som en blixt från klar himmel så får Astrid R iväg en kanon som går in precis under ribban till 1-0! Ett resultat som står sig perioden ut. 
Under pausen så pratar vi om just fokuset och engagemanget. Vi lovar vrandra att ta tag i det. 

Andra perioden startar i princip lika som den första. Men med något högre mod hos tjejerna. Försvarsspelet är väldigt bra men vi saknar det lite i sistatredjedelen framåt. Men då sker det igen. I en halvtrasslig situation kan tillslut Astrid S göra 2-0 med knät. 
Ett litet lugn lägger sig. 

I sista pausen så ber jag tjejerna att verkligen plocka fram den fotboll dom har i sig, att spela det spelet vi har byggt upp, att våga tro på varandra, tro sig själva. 

Tredje perioden, ja då spelar vi den fotboll vi är bäst på. Kreativt, snabbt och starkt försvarsspel. Spelglädjen är tillbaka. Valdemarsvik vinner mycket på mitten och många andra bollar, men vi är där och stör och vinner tillbaka. 

När kommer upp i presspel ordentligt så vinner vi tillbaka bollen i mitten av tredje perioden och Astrid R kan återigen skicka iväg ett långskott som går in. 
Valdermarsvik reducerar efter en frispark där Thea också fick årets första varning. 

Domaren blåser av säsongen 2022 och vi får med oss tre pinnar. Vilket gör att vi stannar på en fjärde plats i tabellen. 

Dagen positiva:
Att vi kan lyfta oss trots mindre bra perioder
Att vi vågade skjuta
Idrottsplatsen
Domaren

Dagens negativa: 
Att vi tappade lite av det fokuset vi har i oss

Referat: Ekängens IF / Tallboda IF - Borens Idrottsklubb
Att våga spela sitt egna spel
2022-10-08 20:57

Årets näst sista match, borta mot Ekängens IF / Tallboda IF. Ett lag vi mött vid några tillfällen och som vi vet är bra. 
Denna onsdags kväll i ett småkallt Oktober spelades matchen på konstgräs. Och för att hinna klart innan mörkret inföll helt så justerades matchtiden lite. 

Vi anlände sent till planen och fick såleds korta ner uppvärmningen, inget enligt rutin. Trots detta så kände man ett bra fokus på laget. Det märktes att man vill fortsätta med det fina spel vi visade upp mot Kisa i senaste hemmamatchen. 

När domaren blåste igång matchen satte vi full fart direkt. Vi skulle inte låta Ekängen som är ett bolltryggt lag få  någon ro att hantera bollen. 
Efter dryga 8 minuter drog Astrid S iväg ett långskott som letade sig in under ribban! En riktigt viktig start för oss. Och minuterna senare var samma Astrid framme och tryckte in 2-0. 

Ekängen forsatte med att rulla boll och satte fin press på våra yttrar och ytterbackar. Som stod emot bra. med ca 5-6 minuter kvar av första delen så fick Lowa iväg ett vänster skott som letade sig in till 3-0! Och som avslutning på första delen så fick Nellie avsluta ett mycket fint anfall till 4-0. Ett anfall där vi spelade oss igenom från Alice på högerbacken via Thea som mttback upp till Lowa på ytterkant som slog ett perfekt inlägg efter backen som Lisa hoppar över och Nellie kan smälla dit den. 

I den andra perioden så tar Ekängen över matchen. Dom skapar målchanser på målchanser och dom är ständigt i rörelse. Hörna efter hörna och dom närmar sig att få in bollen. Men Natalie i målet ihop med backlinjen står upp för pressen. 4-0 står sig efter två spelade perioder. 

I den tredje perioden svänger spelet endel. Det skapas åt båda håll. Samtidigt som det tätnar ute på planen rent kampmässigt. Vi lyckas på slutet få in 5-0 genom Lisa. Vilket också blir slutresultatet. 

Det här var en match som vi spinner vidare på vårt egna spel och tror på vår spelide. Laget gör det alldeles utmärkt från start till mål. Och Ekängen är ett riktigt skickligt lag så detta höjde lagkänslan hos tjejerna. 


Matchenslirare gick till Delina som visade fin teknik och ett starkt jobb. 

Dagens positiva:
Lagmoralen
Vår tro på vår spelide
Anordning av matchen från Ekängens sida 
Domaren

Dagens negativa: 
Att säsongen närmar sig sitt slut

// 
Micke, Tränare

Referat: Borens IK  - Kisa BK
Årets bästa match
2022-10-02 09:55

Solen lyste över Borens IP och gräsmattan var alldeles perfekt. Ett obesegrat Kisa BK kom på besök.

I omklädningsrummet innan matchen kunde man ta på stämningen, den var helt annorlund gentemot förra helgen. Tjejernas fokus var mer än laddat. 
Vi pratade om att lagets prestation är viktigare än resultet. Att vi ska fokusera på att sätta vårat egna spel och spela den fotboll vi vill spela. Och gör vi det så kommer resten av sig självt. 

Laget går ut på planen och sätter igång direkt. Full fart framåt och ett tätt försvarsspel. Samtidigt som Kisa spelar en mycket fin fotboll och tar upp en hård kamp i duellerna. Hårt men schysst från båda lagen. 

Kisa får en frispark som dom snyggt sätter i nät. 0-1. I det här läget så ser man hur det gnistrar till hos tjejerna och dom ökar tempot än lite till. Under en omställning gör Kisa 0-2. 

Precis innan paus får Astrid R till ett kanonskott som smiter in under målvakten till 1-2. Ett väldigt viktigt mål i det läget. 

I paus berättar tjejerna att dom är väldigt nöjda med sitt spel och hur det ser ut ute på planen. Och jag kan bara instämma. 

46 sekunder in i andra så gör Lowa 2-2! Spelet ute på planen är fantastiskt. Laget gör allt om vi pratade om innan. Dom hittar triangelpassningar och uttnyttjar kanterna på ett föredömligt sätt. 

Kisa som hela tiden åller fart i spelet gör 2-3 på ett snyggt skott från kanten. 
I en liten halvtrasslig situation så smäller Lowa dit 3-3 med vänsterfoten. 

Pausvila och tjejerna är fortsatt nöjda mer hur det ser ut. Vi bestämmer oss för att fortsätta precis likadant resten av matchen också. 

I den sita delen av matchen så är vi inte ofarliga framåt, trots att gästerna spelar ett väldigt bra försvarsspel. Gästerna sticker fram och gör 3-4 och 3-5. Trots baklängesmålen så är tjejerna med hela vägen. Dom bygger upp spelet hela vägen från försvaret via mittfältet till anfallare. 

Med bara sekunder kvar så skadar Nella knät olyckligt och tvingas avgå innan det blev ett besök på akuten. 

Domaren blåser av matchen och vi gör en fantastisk match rakt igenom. 

Dagens spelare går till Klara som gör en fantastiskt insats i försvaret! 

Dagens bästa:
Hela matchen
Att laget följer hela planen rakt igenom
Nivån i varje aktion på planen

Dagens negativa: 
Att Nella sakdade sig 

 

Vi Gratulerar även Kisa BK till seriesegern! 

 
Våra sponsorer
Våra samarbetspartners