SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Borens Idrottsklubb
Något för Alla - Hela Livet

Välkommen till F08-09

Välkommen till F08-09:s hemsida
Vilja-Gemenskap-Positivitet 


Våra träningstider är:
Tisdag: 18.30-20.00
Torsdag: 18.30-20.00

 
Här kommer en länk för att följa vårt lag Borens IK F08/09 i Min Fotboll. I appen kan vi alla fota, filma, heja och rapportera live från våra träningar och matcher. Följ oss i Min Fotboll och sprid vidare till alla du tror kan vilja följa och heja fram vårt lag!

Hälsningar, Mikael Persson 


https://minfotboll.app.link/ogFktmtTDpb

Referat: Skärblacka IF - Borens IK
Äntligen medvind
2022-07-07 18:46

Vårens sista match spelades borta mot Skärblacka IF. Det märks en tydlighet hos tjejerna redan på uppvärmningen, fokuset var högt och stämningen var god. 

Och under genomgången av matchplanen är alla med på hur vi ska göra. Vad vi vill med den här matchen. 

Skärblackas spelide är inte helt olikt vår och det gör att matchen startar i ett högt tempo. Där Skärblacka sätter en väldigt hög och aggresiv press på oss. Vi löser det genom att spela oss ur situationerna. Med stolthet i bröstet ser vi hur tjejerna använder sig av kanterna via spel genom innemittfältet. Agnes som för dagen spela yttermitt rinner igenom och gör 1-0 till oss! 

Bara minuter senare gör Deliet 2-0 också det genom ett fint anfall där hon avslutar med ett lågt hårt skott. 

Den tredje fullträffen står Lowa för genom en fantastisk frispark.

Skärblacka är inte ofarliga och gör också ett reduceringsmål. 3-1 i första perioden. 

Inför den andra perioden bestämmer vi att vi direkt ska sätta fart på pressen och bollen. och dryga minuten in i andra rycker Agnes ifrån och gör 4-2. Innan hon sen också gör 5-2. 

Sista perioden inleder Agnes med att göra 6-2. Hon svarar alltså för fyra mål denna förmiddag. Hemmalaget pressar på och fortsätter sitt fina spel genom matchen och 6-3 kommer. Sen är man väldigt nära att göra 6-4 men Natalie gör en fin räddning på det friläget, dock kolliderar hon med forwarden och Natalie tvpngasd utgå med kraftig värk. 

Agnes som sprungit konstant hoppar in i målet sista 5 minutrarna och matchen slutar 3-6. 

Efter alla träningar och matcher med hårt slit och engagemang får vi avsluta med en seger! Känslan i laget över att få hurra för segerna var magisk! 

Positiva: Matchens lirare Agnes! 
Att vi gör allt vi pratat om i 75 min
LAget visar en fantastisk laganda 

Negativa: Natalies fotskada

// 
Micke, Tränare

Referat: Borens Idrottsklubb - Vadstena GIF
Tjejerna följer matchplanen
2022-07-07 18:27

Säsongens sista hemmamatch. Vi går in med ett gott sjlvförtroende och med en väldigt bra känsla. 

Vi håller uppe spelet genom större delar av matchen, vi följer vår plan som vi sagt. Olyckligt nog får vi lite skador tidigt i matchen och tvingas spela med endast 2 avbytare från dom 4 vi hade från start. 

Laget skapar en rad målchanser utan att riktigt få till avsluten. Dels så gjorde gästernas målvakt ett par räddningen och så var det en stolpe ivägen. 

0-1 till gästerna kommer precis innan första perioden är slut. 

Vi ställer om i tanken och skakar av oss bakslaget från första perioden. Återigen skapar vi ett par bra lägen och vi har ett väldigt fint passningsspel. Där vi hittar fina kombinationer genom innemittfältet och ut till våra yttra. Dock kommer olyckligtvis 0-2 precis i slutet igen. 

Genom hela matchen gör Natalie en strålande match, hon svarar för flera riktigt fina räddningarna. Varav 3 stycken frilägesräddningar.

Sistaperioden tar orken slut och gästerna gör ytterligare 2 mål. Som i alla andra matcher i år är vi med genom hela matchen. Vi är inte utspelade och vi skapar en rad målchanser utan att ritigt få till det. Tjejerna visar upp en tydliighet i sitt spel och sitt sätt att vilja spela också. Vi går av planen med huvudet högt och det är en positivkänsla trots resultaten.

Slutresultat: 0-4

Vi ser fram emot vårens sista matchen.

Positiva: Matchens lirare gick till Nellie som kanske har mest bolltouche på hela planen.
Negativa: Hildas knäskada

// 
Micke, Tränare

Referat: Borens IK - Mjölby AI FF/Mjölby FC
Energirikt i truppen
2022-06-12 08:18

En mitt i veckan match. Något ovant för tjejerna men ändå en skönt att få spela en match dagen efter träning. Våra förberedelser stördes dock lite av att vi spelade på K-plan så rutinerna innan match rubbades lite. 

Mjölby AI, ett lag som spelar en snabb offensiv fotboll. Ett riktigt roligt lag att möta. Vi körde på med samma spelsystem som mot LSW och vi vinner en hel del mark och dueller på mittfältet.

 

Trots ett underläge med 0-3 så ser jag ändå hur laget vill spela sig ur situationer som är svåra. Och det är något jag uppskattar eftersom vi tränar mycket på det. Att visa sig för sina lagkamrater och ständigt vara i rörelse. 

Våra två innemittfältare Lowa & Nella spelar sig igenom och Nella avslutar friläget med att göra 1-3. 

Vi skapar flera chanser och hela laget visar en otrolig löpvilja matchen igenom. Man blir mäkta stolt när dom springer sig trötta och själva känner efteråt att man gett allt.

 

Vi åker på en straff mot oss, som Agnes är så när på att rädda med en fin benparad. Tyvärr smiter den in och 1-4 är ett faktum. 

Läge att chansa lite, upp med mittbacken Thea som forward. Hon springer sig fri och blir neddragen. Straff.

 

Lowa stegar upp på straffpunkten och sätter elegant dit bollen i målvaktens högra hörn. 2-4. Vi är med i allra högstagrad.

 

Vi kommer till flera bra chanser men tyvärr smiter bollen både över och utanför. Mjölby kontrar på slutet in 2-5 vilket också blir slutresultatet.

 

Det här är nog den matchen som hela laget springer från minut 1 till 75. Energin finns verkligen i truppen och spelet kommer fram allt mer. 

Matchens lirare blev Molly!

 

Matchens bästa:

Energin i truppen 

Spelförståelsen 

Att tjejerna vill spela sig ur svåra situationer 

 

Matchens negativa

Dora fick utgå med knäsmärtor 

Det kalla vädret som drog in under slutet av matchen 

 

//

Micke, Tränare

Referat: LSW IF - Borens IK
Från klarhet till klarhet
2022-06-12 08:05

Derby på Mossens IP. En riktigt solig och härlig söndag. 
Alla förhållanden var upplagda för en riktig fotbollsfest.

 

Vi testar en ny uppställning för att vinna lite mer mark på mittfältet. Och det ger resultat i spelet direkt.

 

Tjejerna spelar en fin fotboll och LSW bjuder på ett väldigt fint motstånd. Det är bra aktioner från båda håll. LSW tar ledningen med 1-0 på en hörna.

 

Men kort därefter visar Nellie och Lowa upp ett kanon väggspel som gör att Lowa elegant kan skjuta 1-1. Ett otroligt fint spelmål från tjejerna. Delina ger oss sen ledningen med 2-1 efter en snabb omställning där bollen går som på ett snöre innan hon kraftfullt avslutar med ett pressat skott.

 

Vi gör en av årets bästa insatser på planen. Vi hjälper varandra, vi går in i närkamper och vi styr på planen. Men så kommer tyvärr 2-2 målet. Ett fint långskott som ger LSW vind i seglet och dom gör och 3-2 i slutet av matchen. 

Vi pressar på sista och Lowa har en frispark som träffar undersidan av ribban. 

 

Det här var den matchen som sved mest, och som satt kvar längst. Även hos mig som tränare. Tjejerna presterar allt som vi pratat om, allt som vi tränat på, dom var verkligen värda segern. Det märktes också på tjejerna hur mycket den här matchen betydde för dom. 
Men jag ör stolt över det spelet som tjejerna visade upp & den viljan att aldrig ge sig oavsett vad det står eller hur långt in i matchen vi är. 

Laget går från klarhet till klarhet 👏🏽⚽️

Matchenslirare i laget blev Mo!

Matchens bästa:

Spelet som laget visade upp

Viljan hos tjejerna 

 

Matchens negativa 

Skadan på Natalie 

 

//

Micke, Tränare

Referat: Borens IK - Lotorps IF Blå
Ett fall framåt
2022-06-02 16:39

Stämningen i laget var god inför mötet mot Lotorp. Även om tjejerna hade svårt att släppa skolan. (Nya klass indelningar mm) 
Men efter att ha fått ventelera sig lite om det kunde vi lägga allt fokus på matchen.

Vi bestämde innan matchen att vi skulle gå ut och vara med från start. Inte spela halvhjärtat utan göra det fullt ut. Och som tjejerna gjorde det. Lotortp spelade ne väldigt fin fotboll och vårt försvarsspel var felfritt. Och vi kom fram till ett par chanser i början också. Första perioden var en jämntillställning med två riktigt bra spelande lag. 

Tyvärr får vi se 0-1 slinka in med bara sekunder kvar av perioden. 

I andra går vi ut och behåller det spelande tänket. Gästerna ökade tempot en aning och gör 0-2 och 0-3 innan perioden är slut. Vi hänger bra med i tempot och gör mycket av det vi har tränat på. Natalie i målet svarade för ett par riktigt vassa räddningar. Dock blir laget lite långt mellan lagdelarna stundtals och det straffar sig. Men det är betydligt bättre än många andra gånger. Så det är positivt. 

I den sista perioden chansar vi allt på ett kort och flyttar fram laget och byter uppställning till en mer offensiv. Det gick inte vägen på det sättet det var tänkt och ett par bollar till ramlar in bakåt. Dock sliter vi på genom hela matchen, men får se oss besegrade av ett välspelande Lotorp. 

Slutresultatet landar på 0-7 vilket inte speglar hela matchbilden. 

Matchens positiva: 
Vi är med från start
Tjejerna hittar lösningar på uppspelen
Laget spelar sig ur svåra situationer istället för att bara slå bort den.

Matchens negativa:
Att siffrorna rann iväg och inte speglade matchbilden

Matchenslirare var Lowa


I kommande omgång väntar ett efterlängtat derby mot LSW IF!

//
Micke, Tränare

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 13/8 15:00
Sön 19/6 11:00
3 - 6  
Sön 12/6 11:30
0 - 4  
Ons 8/6 19:00
2 - 5  
Sön 5/6 15:00
3 - 2  
Sön 29/5 13:30
0 - 7  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 08/08 11:38 
Hem, 25/05 06:47 
Hem, 21/05 20:06 
Hem, 11/05 16:06 
Hem, 06/05 10:27 
 
Våra sponsorer
Våra samarbetspartners