SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Borens Idrottsklubb
Något för Alla - Hela Livet

Silver i Boren Futsal Cup
2023-01-15 10:42
Borens IK 3 och Borens IK 1 tillsammans

Efter två års uppskjutna BFC var det äntligen dags igen. Denna gång med Borens IK Damjunior med i turneringen. Det var första, men inte sista, turnerningen som tjejerna spelade. 

 

Cupen inleddes i gruppspelet mot Saltängens BK, Rimforsa IF och BK Tinnis. Första matchen slutade med en 3-0 seger till DJ efter mål av Lovis, Stina och Filippa H. Premiären avklarad. Vidare till andra matchen mot Rimforsa blev det en tuff kamp. BIK skapar flest chanser men det är Rimforsa som gör målet och vinner med 1-0. Detta innebar att en vinst krävdes i sista matchen mot Tinnis. En tuff uppgift. Det blev en jämn match där BIK återigen skapar flest chanser. Bollen har däremot svårt att hitta in i nät. Det börjar kännas tufft och klockan tickar på, men med exakt en minut av matchen så blir Julia frispelad av Lovis och kan sätta dit 1-0. Stor glädje! Tinnis lyckas med 10s kvar av matchen skjuta bollen i ribban men resultatet står sig och vi är i slutspel!

 

Dagen därpå är det dags för slutspel! I gruppen har vi fått Borens IK 1 och Vadstena. Två tuffa matcher väntade. Första matchen mot Boren 1 visste vi att det skulle bli en tuff uppgift men vi stod upp bra stora delar av matchen. Boren 1 lyckad få in ett mål 5 minuter in i matchen och ytterliga 2 till på slutet. 0-3. Allt hängde på sista matchen mot Vadstena. Tuff uppgift återigen igen. Det var, precis som gårdagen, vinna eller försvinna i sista matchen. Man kan nästan tro att matchen mot Vadstena var en repris på gårdagens match mot Tinnis. Med 1 minut kvar av matchen så sätter Julia 1-0 genom ett distinkt skott i bortre gaveln från straffområdetslinjen. Stort jubel i hallen! Men såklart vore det inte en DJ match utan lite spänning. Med cirka 15s kvar av matchen får Vadstena en indirekt frispark vid straffområdet då vi, enligt domaren, hållt bollen för länge. Som tur är så har vi en stabil block och reder ut situationen. VI VAR KLARA FÖR SEMIFINAL!

 

Semifinal. Många på läktaren. Match mot Borens IK 2. En jämn kamp. Inte jättemånga chanser i första halvleken. I andra börjar det hända mer. Borens IK 2 tar ledningen 3 minuter in i den andra halvleken. Tungt... men det är långt kvar! I matchens 18 minut vinner Filippa bollen på egen planhalva och får fram till den Nora som sätter högsta fart mot mål längs högerkanten. Hon är snabbare än sin motståndare och skjuter iväg ett perfekt skott stolpe in. JUBEL!!!! 1-1. Game on! Matchen går sedan vidare till sudden. Självklart ska man få spela sudden i en cup. Under första och andra minuten i sudden är det inte särskilt mycket som händer. När det sedan är dags för tredje, med tre spelare vardera på plan. Då händer det. Shannen, Julia och Tuva mot Borens IK2s mer rutinerade trio med Ebba Stolt, Emelié Franzén och Julia Nyberg. Julia vinner "tekningen". Lyckas sedan vända bort Ebba och få med sig en frispark. 30s kvar. Tuva kliver upp centralt, Julia till vänster och Shannen till höger. Tuva utmanar centralt och passar sedan höger till Shannen. Shannen ser luckan och sätter dit segermålet lågt vid stolpen. Cupens största jubel uppstår. DAMJUNIOR ÄR I FIIIIIINAAAAAL. Otroligt! 

 

Det var dags för final. Lagen presenterades i ett nedsläckt Motala Sporthall. Spelarna ropades upp i högtalarsystemet till jubel. På andra sidan stod återigen Boren 1. Finalen blev en ganska händelsfattig historia. Boren 1 lyckades göra 1-0 i den första halvleken av finalen som stod sig hela vägen till slutet. Boren 1 segrare men Damjunior silvermedaljörer. 

 

En otroligt häftig upplevelse och en mycket väl genomförd turnering av hela laget. Stolta ledare! Något att ta med sig framåt. 

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 19/08 20:13 
Hem, 25/06 07:44 
Hem, 19/05 15:35 
Hem, 06/05 19:44 
 
Våra sponsorer
Våra samarbetspartners