Anmäl dig till Boren Futsal Cup 2022

Borens IKs övningsbank.

ÖVNINGSBANK - 1v1 Övning 6

VARFÖR?

Utvecklar förmågan att hantera 1v1 situation ffa felvänd - både i försvar och anfall.

Får träna på omställningen från försvar-anfall och anfall-försvar

ÖVA

En mot en i ytan. Fritt att göra mål i vilket mål man vill förutsatt att man driver igenom gula konerna framför. Arbeta i korta intervaller.

MAX 4 i kö.

Övningen rekommenderas att börja med vid 5v5 spel.

ÖVNINGSBANK - 2v1

VARFÖR?

Övningen utvecklar spelarens förståelse för hur man skapar och uttnyttjar ett numerärt överläge.

Övningen ger spelaren möjlighet att utveckla sin förståelse för tid och yta.

ÖVA

Två lag med två spelare i varje, har varsin zon att anfalla i. I anfallszon spelar man 2v1 och försöker få ihop så många pass som möjligt. Bryter försvararen ska hon försöka få bollen till sin zon för att själv få anfalla.

Övningen rekommenderas att starta med när laget börjar spela 7v7.

Corona-uppdaterad TRÄNINGSMETODIK - DEL 1

Övningsbank 500/10 - Fotbollsworkout