A-lag Herrar

Välkommen till Borens IK:s herrlag
Säsongen 2020 kommer A-laget spela i Division 3 Nordöstra Götaland och U-laget kommer spela i Utveckling Elit.
Referat: Torstorps IF - Borens IK
Torstorps IF - Borens IK
2020-08-09 08:00
Referat: Borens IK - Skärblacka IF
Borens IK - Skärblacka IF
2020-08-03 09:33
Förändringar i herrtruppen
2020-07-19 18:45
Nu på måndag kör herrarna igång den kollektiva träningen efter några veckors ledighet. Spelarna i herrtruppen har varit lediga med eget ansvar för den fysiska träningen vilket gör att statusen kan variera bland spelarna. Grundfysiken har generellt varit god och att återstarta  med spelare med god fysik ser jag som en självklarhet efter ett kortare uppehåll säger huvudtränaren Martin Axén.

I truppen har det skett en del förändringar vilket gör att vi fått tänka om en del och kan komma att blir tvungna att disponera om i laget.

Som tidigare känt har Arvid Johansson, Kim Söderstedt och Sebastian Pettersson på brist av tid valt att trappa ned i BK Zeros. Vi önskar killarna lycka till i sin nya klubb och hoppas man kommer trivas.

Dzenan Zekic som varit klubben trogen har de senare åren arbetat sig tillbaka efter en knäskada och har under våren kunnat gå för fullt. Då vi vetat om hans civila situation med stundande flytt har vi valt att hålla det på en nivå där han haft möjlighet att träna med laget utan matchspel. Vi valde att villkora på det sättet då vi hela tiden måste blicka framåt i tiden. Nu går flyttlasset mot Uppsala och arbete som lärare. Vi önskar Dzenan lycka till med det nya arbetet.

Även Motala AIF fostrade André Rako avslutar sin säsong i Borens IK till hösten.
André är en duktig fotbollsspelare med många kvalitéer . Han har tränat och spelat med oss under försäsongen och gjort det bra på flera sätt. Beslutet till att han inte kommer spela under hösten grundar sig i att två parter har helt skilda åsikter kring klubbens värdegrund. Vi önskar honom all lycka i hans framtida klubb.

Laget startar upp med cupmatch måndagen 27 juli klockan 19:00 på bortaplan mot Lsw IF. Vi har tidigare kunnat se skrällar i cupen. Maif åkte på en förlust på borta mot Mjölby Södra och samma historia upprepade sig även för AFK Linköping som fick se sig besegrade mot Borensbergs IF. Vi tar matchen på stort allvar och kommer förbereda oss på bästa sätt. När det gäller serien så drar den igång på lördagen samma veckan och då är det Skärblacka som besöker Borens IP.
Referat: Borens IK U - Hjulsbro IK U
Borens IK U - Hjulsbro IK U