Välkommen till Borens IK:s hemsida

Vi arbetar för att erbjuda "Något för alla - Hela livet". 2018 fick vi utmärkelserna Årets barn och ungdomsförening av Östergötlands fotbollsförbund, Fill the Stadium för vårt jämställdhetsarbete och Årets innovation på Motalagalan för vår verksamhet Future Veneras inom ramen för "Boren City". #borenhjärta

Grönt Kort för Fair Play
2019-08-15 15:39
Grönt kort ska lyfta goda föredömen inom barn- och ungdomsfotbollen. Kortet delas ut av respektive motståndarlags ledare till en spelare i vardera lag som utmärkt sig på ett schysst sätt. Från och med höstsäsongen 2019 delas det gröna kortet ut efter alla seriematcher i åldrarna 8-14 år.
A-lag Damer
Utbildning i Grupputveckling med Per Gullbrand
2019-08-15 10:00, A-lag Damer
Under gårdagen hade damlaget en andra träff med ledarskapsutbildaren Per Gullbrand. Per som har sina barn i föreningens ungdomsverksamhet ska hjälpa damlaget att bli ett högpresterande team. Han ska hjälpa laget att samarbeta bättre och öka effektiviteten.
Boren City nominerade
2019-06-26 10:43
Marcus Egnell tillsammans med några av ungdomarna på Charlottenborg

Länsförsäkringar Östgöta delar ut totalt 175 000 kronor till föreningar som arbetar med bland annat integrering. Av alla nominerade föreningar återstår nu bara 10 som har chansen att få ta del av prispotten. En av dem är Borens IK. I Länsförsäkringars motivering står:

"Borens IK i Motala är en traditionell fotbollsförening med moderna idéer och socialt ansvar. Inom ramen för ”Boren City” skapar klubben meningsfulla aktiviteter även för ungdomar som inte tillhör föreningen. Arbetet bedrivs främst i stadsdelarna Ekön och Charlottenborg, där man under fredagskvällar öppnar upp idrottshallen och välkomnar till umgänge och drop-in fotboll.

-Det behövs mer för ungdomar att göra i Motala, speciellt på helgerna, menar Kjell Augustsson, ordförande i föreningen. En mötesplats för fotboll och umgänge minskar risken för utanförskap och leder till att fler hittar vägen vidare in i föreningslivet".
Läs mer här: https://www.lansforsakringar.se/ostgota/privat/om-oss/press-media/nyheter/210532/

Tack !
2019-06-17 11:59

Ännu en Vätternrunda är avklarad och ännu en gång har vi lyckats klara av vårt stora åtagande I samband med rundan.

Till alla spelare, ledare, föräldrar och andra som hjälpt oss vill vi framföra vårt stora och varma TACK.

Intäkten vi får för vårt arbete under rundan är otroligt viktig och utan din hjälp skulle vi inte ha klarat vårt uppdrag. Du har därför i hög grad medverkat till att vi kan ha en bred verksamhet där vi vill att alla ska känna sig välkomna.

Än en gång – tack!

Vi vill också passa på att tillönska dig och din familj en skön sommar.

Listor för Vätternrundan 2019
2019-06-13 08:00

Nu kan ni hitta alla listor inför helgens VR-arbete. I länken under mappen "Vätternrundan 2019" finns listor för SUB, depå, följebilar och uppsamlingsbilar. Dessutom kan ni hitta depåkartor.

Dokument »

Tack för all er hjälp och lycka till!

F-10, 18/08 19:40
A-lag Herrar, 17/08 19:12