Välkommen till Borens IK:s hemsida

Vi arbetar för att erbjuda "Något för alla - Hela livet". 2018 fick vi utmärkelserna Årets barn och ungdomsförening av Östergötlands fotbollsförbund, Fill the Stadium för vårt jämställdhetsarbete och Årets innovation på Motalagalan för vår verksamhet Future Veneras inom ramen för "Boren City". #borenhjärta

Gröna Kort för Fair Play
2020-09-30 10:00
Grönt Kort är en satsning för att uppmuntra till fair play i barn- och ungdomsfotbollen. Kortet delas ut av respektive motståndarlags ledare till en spelare i vardera lag som utmärkt sig på ett schysst sätt. Majoriteten av alla spelare är schyssta, men den som får ett Grönt kort har utmärkt sig lite extra. Grönt kort delas ut efter alla seriematcher i åldrarna 8-14 år.
Boren För Alla gjorde bra ifrån sig på bortaplan
2020-09-25 10:00

Under torsdagen spelade BFA bortamatch mot Mjölby. Laget hann med tre matcher innan det var dags för lite mat.

Ledarna var nöjda med lagets prestation där fokuset för dagen var passningsspelet.

Bilder från matchen:

Detta var lagets andra match för året. För två veckor sedan mötte man Eneby BK på hemmaplan. Nu fortsätter träningarna en tag till innan det blir lite uppehåll.

Idrottsombudsman och visselblåsartjänst för en trygg idrott
2020-09-24 10:00
Riksidrottsstyrelsen beslutat om ytterligare åtgärder för att stärka idrottens värdegrund och det barnrättsliga arbetet inom idrotten. Från och med november 2019 införs idrottsombudsman och visselblåsartjänst.

Idrottsombudsmannen ska stötta och ge råd i ärenden där misstankar finns om agerande som bryter mot idrottens värdegrund. Syftet med visselblåsartjänsten är att underlätta anmälan.

- Idrotten ska vara en trygg zon. Något annat än nolltolerans mot alla former av våld, trakasserier och övergrepp är otänkbart. Visselblåsartjänst och idrottsombudsman är kontaktvägar för anmälan, stöd och rådgivning med barnens bästa för ögonen, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Lyckad fadderkväll
2020-09-23 20:00
Ikväll hade vi traditionsenligt Fadderverksamhet där våra äldre spelare håller träningar för våra barn och ungdomar. Mer än trettio äldre spelare ledde ca 180 barn och ungdomar från våra 5v5- till 11v11-lag.

Det blev en fantastisk trevlig kväll med mycket glädje och skratt. Ett fantastiskt sätt att låta våra spelare att mötas.

I länken hittar ni bilder från kvällen.

Historisk prestation
2020-09-21 10:01
Ett lyckligt Borengäng efter segern mot serieledande Mjölby AI
I "modern tid" har Borens herrlag varit uppe i division tre vid inte mindre än fyra tillfällen. Varje gång har det slutat med degradering. Men det märkliga året 2020 har laget som nykomling säkrat kontraktet redan när två omgångar återstår. Faktiskt är laget inblandad i striden om "medaljer", eftersom tredjeplatsen finns inom räckhåll. Rent teoretiskt kan det till och med bli kval till "tvåan" .
Mot obesegrade serieledarna Mjölby AI gjorde laget en närmast heroisk insats när man vann med 1-0. Den inställning och vilja att kämpa för varandra som man visade upp var underbar att se.
Digitala Bingolotter
Herrar Div 3 & Utv Elit, 30/09 12:48