SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Borens Idrottsklubb
Något för Alla - Hela Livet
Herrar Div 3 & Utv 1

Välkommen till Borens IK:s herrlag

Säsongen 2023 kommer A-laget spela i Division 3 Nordöstra Götaland. 

Inför Hvetlanda GIF - Borens IK
2022-09-23 16:29

Vi tog tag i taktpinnen direkt från matchstart och kunde tidigt göra 1-0 genom, för dagen väldigt duktige, Renato Rako. Vi utökar sen ledningen genom David Andersson och kan gå till halvtidsvila med 2-0. Andra halvlek fortsätter vi spela fin fotboll med stor rörlighet i anfallsspelet och många spelare delaktiga. Vi visar också ett uppoffrande försvarsspel i eget straffområde och ett påfyllnadsspel i motståndarnas straffområde som vi saknat de senaste matcherna. Sanel Osmanovic, Davor Jelic och Mille Hama Said gör övriga mål och vi kan vinna rättvist.

 

Reflektioner från förra matchen? Vad kan vi ta med oss mot Hvetlanda?

 • Att vi uppvisade en tydlighet i det vi vill göra på plan. Detta gällde både försvarsspel och anfallsspel. Som vi ofta varit inne på tidigare så ger ju mål momentum, och efter tidigt 1-0 är känslan rakt igenom väldigt god. Extra plus för att vi genomför en kollektiv bra insats över 90 minuter och då är det också enklare för enskilda spelare att få möjlighet att visa sina spetsegenskaper. Som summering blir det ändå att det inte gäller att sväva iväg trots en bra insats, utan mycket kommer att handla om inställning och fotbollens grunder även nästa vecka.

 

Vad vet vi om Hvetlanda? Några att hålla ett extra öga på?

 • Ett lag som hade ambitioner att slåss i den yttersta toppen inför året. De har under sommaren gjort två med seriens mått ruskigt starka värvningar i Oskar Stejdahl och Simon Alexandersson. Ett lag som satsar mycket på sin fysisk och spelar ett ganska rakt och riskminimerande spel. Naturligtvis kommer de att vara på en desperat poängjakt, så vi behöver vara beredda på ett lag som kommer att satsa allt för att vinna.

Läget i truppen?

 • En del frånvaro att rapportera. Skador hos Christoffer Karlsson, Haris Asic, Leon Zeka, Mille Hama Said. Bortrest i jobb är Besart Kalludra. Isac Breid är ej tillgänglig. Daniel Hermelin återupptog träningen igen i veckan, men är inte redo för matchspel. Några spelare testas sent.

 

Matchstart: 14.00

Inför Borens IK - Åby IF
2022-09-16 13:24

Vi åkte ner till Nässjö med tro och en känsla av att ett bra resultat skulle med hem i bussen. Vi startade dock matchen på sämsta tänkbara sätt med ett insläppt mål redan efter ett par minuter. Vi har sen flera fina målchanser där vi med lite bättre skärpa kunnat få till en kvittering. Istället ökar Nässjö på ledningen med ett psykologiskt mål strax före halvtid. Nässjö gör sen fler mål i andra halvlek och kan vinna med 7-1. Nu väntar Åby IF på hemmaplan och vi har en otrolig revanschlusta som vi hoppas kan visas på planen. Det återstår tre matcher och vi har fortfarande chansen att nå en fin placering.

 

Vi ställer några frågor till tränare Rickard Yngve:

Reflektioner från Nässjö-matchen?

Der är väl klart att vi inte ska försöka snacka bort en 7-1 förlust. I första halvlek får vi såklart oerhört psykologiskt tunga mål emot oss med insläppta i 2.a och 44:e minuten. Så långt håller vi spelet väl uppe och håller det jämnt i antal vassa målchanser. I andra får vi ytterligare lägen att reducera och ta oss in i matchen, men efter 0-3 blir det såklart rullgardin ner och en kämpig avslutning. Framförallt så behöver vi bli tydligare i båda straffområdena och vi kan heller inte vänta på att andra ska lösa våra situationer på planen vare sig det gäller försvars- eller anfallsspel.

 

Tankar inför Åby på lördag?

Vi ska såklart inte deppa ihop trots att vi haft en resultatmässigt tyngre period bakom oss. Vi har fortfarande chans och skall göra allt vi kan för att fortsätta stressa Nässjö och Adas ända in i mål. Vi har naturligtvis även många egna värden i att försöka studsa tillbaka och helst med både resultat och prestation.

Åby har haft en lite tuffare höst, men är ett lag som haft ganska god kontinuitet och jobbar på med sin spelidé. Framförallt kommer det vara ett lag som är desperata efter 3 poäng och det gäller det för oss att hantera inställningsmässigt. Så med det sagt kommer vi inte bli överraskade av ett kollektiv som kommer jobba hårt och tufft emot oss.

Vi behöver fortsätta tro på det som varit fungerande tidigare, men snäppa upp några olika delar för att ge oss bästa chans att gå segrande ur matchen.

Läget i truppen?

På frånvarolistan av det längre slaget återfinns fortfarande Daniel Hermelin. Annars så är Haris Asic inte 100% gälllande matchsspel och Leon Zeka ådrog sig en knäskada i matchen sist som vi behöver se över. I övrigt väljer vi ur full trupp och konkurrenssituationen är fortsatt tuff.

 

 

Matchstart 15.30.

Matchen sänds på MVT.

 

Välkomna!

Inför Nässjö FF - Borens IK
2022-09-09 09:58

Vi gick en tuff toppmatch tillmötes sist när vi gästade Mamre IP och Adas United. Över 90 minuter fanns det delar som var helt ok, men vi blev straffade under en lite sämre period. Vi tar med oss några ganska tydliga delar där vi behöver lyfta vår presatation för att kunna ta 3 poängare mot etablerade div 3 lag. Efter hand stabiliserade vi oss och skapade också några farliga lägen där vi kanske borde ha gjort något mål för att kunna tagit med oss poäng hem. I och med att Linköping City tidigare blivit uteslutna fick vi en spelledig helg sist. Nu väntar en spännande bortamatch mot topptipade Nässjö FF. Ett lag som har 8 raka matcher utan förlust, så det kommer bli en tuff värdemätare.

 

Hur har träningsveckan sett ut efter Adas-matchen?

 • Nu har vi haft lite längre förberedelsetid än vanligt och kunnat lyfta lite mer taktisk träning i förberedelserna än vad vi kanske gör när vi är i ett något tuffare spelschema. Många spelare i träning och det ligger en känsla i luften att vi bara står och stampar för att få komma ut till matchstart. En stor del av träningen har gått till matchspecifika situationer med fokus på några arbetssätt som vi tror kommer bli nycklar borta mot Nässjö.

 

 

Tankar inför Nässjö, någon vi ska hålla ett extra öga på?

 • Nässjö är väl ett av de lagen i division 3 som länge varit etablerade på den här nivån, men också från division 2 spel. Således har de flera spelare som är spetsiga för nivån de spelar på. Men såklart speluppläggaren och kaptenen Tobias Svensson, den alltid närvarande målskytten Milos Mladenovic och den hårt arbetande yttern Pontus Göth. Men under säsongen har de också flera unga spelare som tagit stora kliv.

 

Ett lag som alltid arbetar kollektivt, jobbar hårt i sitt eget press-spel och spelar en ganska riskminimerande fotboll. Vilket innebär att det blir en del tidiga bollar (även omställningar) och tydliga överflyttningar så det finns mycket spelare i zoner där boll skall komma.

 

 

Läget i truppen?

 • Som alltid är konkurrenssituationen både tuff och sund vilket ger oss många alternativ. Förutom långtidsfrånvarande Daniel Hermelin så dras Haris Asic med knäproblem och är fortfarande inte 100%. Besfort Kalludra har en underkroppsskada som tyvärr inte gett med sig under veckan och otillgängliggör honom. Annars kan vi välkomna en del spelare tillbaka i matchtruppen så som Sanel Osmanovic, Edon Silka, Isuf Krasnici, Christoffer Karlsson och säsongsdebut för Leon Zeka.

 

 

Matchstart 14.00.

Matchen sänds på MVT.

Inför Adas United - Borens IK
2022-08-26 10:48

Vi gick in till matchen mot Västerviks FF med gott självförtroende och en stor tro på ett bra resultat. Det blev istället raka motsatsen, en resultatmässigt tuff eftermiddag på Borens IP efter en rejäl snyting och 5-0 förlust. Vi startar ändå matchen relativt piggt och har några halvchanser och bra kontroll på vår motståndare. Efter cirka 15 min tar Västervik sig in i matchen. De skapar många inkast och hörnor som de är väldigt farliga på och de kan tyvärr göra ett väldigt psykologiskt viktigt mål strax innan halvtid. Västervik gör sen 2 snabba mål i början på andra halvlek och efter det blir det såklart svårt att mobilisera kraft för en vändning. De gör sen ytterligare 2 mål och kan åka hem med en rättvis seger.

 

 • Västervik lyckas efter ett tag flytta matchen mer till att få använda sina styrkor och vi kommer inte till med våra egna. Två matchplaner som kolliderar och där lyckas naturligtvis Västervik absolut bäst med sin. De är tuffa i duellspelet och för dagen väldigt starka på fasta situationer, säger Rickard Yngve.

Det är klart att vi alla är där för att vinna matchen, men det finns också en motståndare som vill detsamma och idag var de ett steg längre fram än oss gällande det. Seriens utformning bäddar ju för att varje poäng kan vara livsviktig i olika ändar av tabellen och således kommer många matcher i höst handla till stor del om vem som vill mest. Vi har dock efter 15 omgångar gjort väldigt mycket rätt i våra prestationer och således kan vi inte vända upp och ner på allt utan vi arbetar fokuserat vidare för att ta nya utvecklingssteg, fortsätter Rickard.

 

 • Hur har träningsveckan sett ut?
 • Vi har arbetat med att förstärka de delar vi vill ska synas i försvars- och anfallsspel. Det har också funnits ett stort spelaransvar i att få till en bra träningsvecka och vi är redo och spelsugna till helgen.

 

 • Tankar in för helgens match mot Adas?
 • En motståndare som har en bred trupp och många spetsiga spelarnamn individuellt. De har fyllt på med några nya spelare under sommaren och vi gick en tuff match mot dem hemma i våras som slutade 1-1. Vi vet vad vi behöver tänka på i deras spel, men fokus måste såklart finnas på vår egen prestation. Vi förväntar oss en bra division 3 match och vi kommer göra allt vi kan för att försöka ta med oss alla poängen hem.

 

 • Läget i truppen?

Precis som alltid bibehåller vi en tuff konkurrenssituation. Som naturligt läge under hösten finns det en del skavanker och vi kommer att ta ett par sena beslut på några spelare. Vi behöver avvakta veckans sista samling för att se var vi landar med matchtruppen.

 

 

Matchstart: 14.00 på Mamre IP!

Matchen sänds av MVT.

 

 

Inför Borens IK - Västerviks FF
2022-08-19 11:18

Vi gjorde en bra prestation i bortamatchen mot Kisa BK och lyckades vinna med 3-0 efter 2 mål av Gabi Morad och 1 av Isuf Krasnici. Vi tar tag i taktpinnen direkt, även om det finns tillfällen då Kisa också skapar chanser. Vid ställningen 0-0 gör ”Wiken” en fin räddning och kort därpå tar vi istället ledningen genom Gabi Morad. Mål kan ge momentum och och om det blivit det omvända på den situationen hade det kunnat bli en annan matchbild, säger Rickard Yngve. Vi går till halvtidsvila med en uddamålsledning. 5 minuter in på andra halvlek får en Kisa spelare syna sitt andra gula kort och vi kan strax därefter också göra 2-0. Vi kan sedan punktera matchen och det fanns även lägen för att utöka siffrorna ytterligare under slutkvarten.

 

 • Vi gör en bra match, kanske den bästa rent kollektivt sett. Grabbarna jobbar verkligen som ett lag och springer mycket trots den tryckande värmen. Vi har ett varierat anfallsspel där vi ständigt hittar tomma ytor och skapar egentligen chanser för att göra fler mål. Också väldigt nöjd med att vi kan hantera matchbilden genom att lösa sekvenser vartefter de dyker upp och på så sätt kan vi vara trygga över 90 minuter. Återigen också ett plus att vi har en matchtrupp som ger oss momentum över 90 minuter, säger Rickard Yngve.

 

Nu väntar Västerviks FF hemma på Borens IP på lördag.

 • Vad vet vi Västervik?

 

 • Klart att vi vet en hel del, men ett hårt jobbande lag och fysiskt starka. Kommer från en övertygande vinst senast mot Hvetlanda GIF som de följde upp med efter en bortaseger mot Åby. Så helt övertygad om att det kommer bli en tuff match där vi verkligen måste komma upp i nivå, säger Rickard.

 

 • Vad kan vi förvänta oss av Borens IK?

 

 • Vi vill fortsätta bygga vidare på insatserna som utgår från att vi har rätt inställning som bl.a. innebär det hårda jobbet och den lagmoralen vi visade nu senast mot Kisa.

I korthet som alltid också fortsätta med de priciper vi har i anfallsspel och noggrant och uppoffrande försvarspel.

 

 • Läget i truppen?

 

 • Daniel Hermelin är fortsatt borta p.g.a. sjukfrånvaro. Vi har flera spelare tillbaka i träning under veckan, men vad gäller Adnan Zekic som utgick senast är det fortsatt rehab som gäller för honom. I övrigt är alla uttagningsbara och vi har för tillfället en stenhård konkurrens då många spelare visar upp goda prestationer i såväl träning som A- och B-lagsmatcher och en hunger att bidra till vår fortsatta utveckling.

 

Matchstart 15.00 på Borens IP.

 

Välkomna!

 

Spelade matcher
Lör 7/10 11:30
3 - 4  
Lör 30/9 14:00
0 - 1  
Lör 23/9 13:00
1 - 1  
Ons 20/9 19:00
0 - 2  
Sön 17/9 14:00
4 - 2  
Sön 10/9 13:00
2 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 22/11 08:56 
Hem, 20/11 11:46 
Hem, 19/11 09:56 
Hem, 06/11 10:15 
Hem, 19/08 20:13 
Hem, 25/06 07:44 
 
Våra sponsorer
Våra samarbetspartners