SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Borens Idrottsklubb
Något för Alla - Hela Livet
Herrar Div 3 & Utv 1

Välkommen till Borens IK:s herrlag
Säsongen 2020 kommer A-laget spela i Division 3 Nordöstra Götaland och U-laget kommer spela i Utveckling Elit. 
Inför Kisa BK - Borens IK
2022-08-12 12:02

 

Vi rivstartade verkligen matchen mot BK Ljungsbro och tog ledningen redan efter 2 minuters spel genom Renato Rako. Vi fortsatte sen ha bra rörelse och ett högt tempo i passningsspelet vilket resulterade i några klara målchanser som vi kanske med lite bättre skärpa borde gjort något mål på. I stället tillät vi Ljungsbro komma in i matchen och de kunde kvittera strax innan halvtid. I halvlek tryckte vi på att återgå de delarna i spelet som stämde så väl i inledningen och återigen får vi en bra start på halvleken. Besart Kalludra lyckas trycka in ledningsmålet innan Renato Rako sätter dit ett fint skott utanför straffområdet, fint framspelad av den nyligen inbytte Gabi Morad.

 

En till stora delar väl genomförd match, även om vi har perioder där vi vill hantera matchbilden än mer kontrollerat. Men över 90 minuter vinner vi fullt rättvist, säger Rickard Yngve.

 

Nu väntar en tuff bortamatch mot Kisa BK. Som nykomlingar startade de säsongen på ett övertygande sätt, men hade det tuffare på slutet av vårsäsongen. Nu kommer de med stärkt självförtroende efter en storseger mot Hvetlanda GIF.

 • Det kommer bli en oerhört tuff match mot ett lag som vill klättra i tabellen. De har fått in några nya spelare i truppen sedan sist och hemma på Kisa IP brukar det alltid vara tuffa matcher, säger Rickard.

 

Läget i truppen?

 • Danne Hermelin, Nisse Bentzer och Elias Andersson är fortsatt inte tillgängliga för spel. I övrigt har de allra flesta kommit i gång i full träning efter sjukdom och mindre skavanker. Det råder en konkurrenssituation i alla lagdelar och det finns ett härligt go i träningsveckorna.

Vi kan också välkomna Besfort Kalludra och Elton Zeka till Borens IK och de är från den här veckan också tillgängliga för spel.

 

 

Inför Borens IK - BK Ljungsbro
2022-08-04 11:18

Efter en väl genomförd vårsäsong ligger vi på andra plats i (den haltande) serien och nu väntar en spännande höst. Efter matchen mot Torstorps IF gick spelarna på en välförtjänt ”semester” i 3 veckor. De har under den perioden haft individuella träningsprogram, så att de kunde komma väl förberedda till återstarten den 25 juli. Under första träningsveckan har vi jobbat mycket med att komma åter in i fotbollsfys med mycket tempospel så spelarna ska bli vana med matchtempo och få många bolltouch. Men samtidigt har vi också fokuserat på några delar i vårt spel som vi vill utveckla under hösten.

 

Vi har haft många spelare i träning den första veckan, vilket ger en god konkurrenssituation. Efter ett knappt år i IFK Motala kan vi välkomna tillbaka Gabi Morad, vilket känns roligt. Han är en erfaren spelare som är motiverad att bidra till gruppen och sugen på att kriga om en startplats och speltid, säger Rickard Yngve. Kul också att Hampus Stark är tillbaka i träning en längre knäskada och han fick även hoppa in och känna på matchspel i träningsmatchen mot LSW förra helgen. En match där vi vann med 4-2 efter en bra genomförd 2:a halvlek. – I mångt och mycket handlade det uteslutande om en inställningsfråga i första halvlek. Gör du inte de grundläggande delarna som defensiva omställningar och ett aggressivt återerövringsspel, så blir så klart övrigt försvarsspel lidande. Likadant i anfallsspelet där vi saknade en del rörelser och blev lite ”små” i vårt eget passningsspel. Vi pratade om det och i andra halvlek får vi mer av det och då blir det mer likt den matchbilden vi ville ha, säger Rickard Yngve.

 

Nu väntar Linköpings bästa lag BK Ljungsbro på söndag. Ett lag vi har stor revanschlusta på efter deras 2-0 seger i våras. Det är ett lag med en bred trupp och skickliga spetsspelare där det gäller att se upp med deras anfallsess Nils Lindsten, men också rutinerade Jocke Lindh och tidigare ÅFF-spelaren Marcus Karlsson som har stora roller.

 

 • Vi ska fokusera på delar i vårt eget spel för att få till en helhet och försöka komma upp i den nivå som vi ofta sett tidigare under året. Vi vill ha stor rörlighet i spelet för att kunna anfalla varierat och med det sagt många spelare delaktiga. Men viktigast av allt blir inställningen till att göra grunderna, säger Rickard.

 

Hur har träningsveckorna varit efter ledigheten?

 • Det har sett bra ut. Vi har fått tillbaka spelare som varit skadade under våren och varit över 20 spelare på träningarna vilket såklart ökar konkurrenssituationen, men också bidrar till att vi kan få bättre kvalitet på träningarna. Det har varit bra fart och det märks att spelarna är taggade inför en förhoppningsvis rolig höstsäsong.

 

Läget i truppen?

 • Hampus Stark är tillbaka efter en längre skadeperiod. Danne Hermelin är inte tillgänglig p.g.a. sjukdom. Efter egna önskemål släpper vi Jordan Östling och Ricky Younan på lån till Zeros. Gabi Morad har kommit åter och vi har också lyft upp ett par spelare från vår Juniortrupp till träning med seniortruppen. Det har varit viss sjukdom på några spelare, men i övrigt ser det bra ut i truppen och det är en sund konkurrenssituation.

 

Matchstart 14.00 på Borens IP.

 

Välkomna!

Inför Borens IK - Torstorps IF
2022-06-23 12:39

Vi lyckades inte studsa tillbaka efter förlusten mot Eneby BK utan fick åka hem med ytterligare en förlust efter att Myresjö/Vetlanda vänt ett 2-1 underläge till seger med 3-2. En snöplig och onödig förlust där våra egna misstag fällde oss. 

 

Edon Silka gjorde återigen ett otroligt frisparksmål då han fick på en kalasträff stenhårt upp i första krysset. Myresjö/Vetlanda kvitterade kort efter genom den kvicke Dipo Ikolonga.

I den 48:e minuten håller sig Måns Lindman framme på en hörna och sätter dit 2-1.

Vi kontrollerar sen matchbilden och går för ytterligare ett mål, men ytterligare ett bolltapp gör så att Myresjö/Vetlanda kan kvittera. De tar sedan också ledningen på en fint slagen frispark.

Med kvarten kvar går vi över till en trebackslinje. Vi skapar lite hörnor och har några farliga målchanser, och närmast kvittering är vi med ett stolpskott från Mille Hama Said.

 

Sett till hela matchen har vi en bra speluppbyggnad och tar oss relativt enkelt fram mellan motståndarens linjer, men detta lyckas vi inte förvalta till det antal målchanser vi borde kunnat skapa. Myresjö/Vetlanda ligger kompakt i sitt låga försvar och satsar på omställningar där de för dagen var farliga.

Överlag gör vi en godkänd insats som rimligtvis skulle räckt till 3 poäng, men det är resultatet som räknas och vi har nu haft veckan på oss att se om vilka justeringar vi behöver göra för att också ta med oss poäng från nästa match, säger Rickard Yngve.

 

Nu väntar Torstorps IF på hemmaplan innan spelarna går på sommaruppehåll, tankar inför matchen?

 • Torstorp har ändrat om en del i det de gör efter att de gick skilda vägar från sin tränare tidigare under säsongen. De har nu stört många av topplagen och har några spelare som levererat på division 3 nivå i flera säsonger. De kommer naturligtvis komma laddade och extra boostade efter att de säkrade en semifinalplats i Östgötacupen nu under veckan.

 

Vad behöver vi göra för att ta 3 poäng?

 • Vi ska fortsätta med det vi gjort under säsongen, men vi behöver också vara lite tydligare och skapa fler alternativ för bollhållaren då vi ska ta oss in i målområdet och bakom motståndarens försvarslinje. Sedan behöver vi också vara noggranna och vaksamma i både motståndarens och vårt egna omställningsspel.

 

Läget i truppen?

 • Vi har Adnan Zekic avstängd efter 3 gula kort. Hugo Roth, Hampus Stark och Nils Bentzer sedan tidigare skadade. Annars kommer vi behöva veckan för att stämma av  fysisk status hos några av spelarna.

 

Matchstart: 16.00 på Borens IP

 

Inför Myresjö/Vetlanda FK - Borens IK
2022-06-17 09:29

Efter en tung uddamålsförlust mot Eneby BK väntar nu en Smålandsresa till Myresjö och en gräsmatch på Myrvalla. Det är ett hemmalag som startade serien lite knackigt, men har kommit igång ordentligt nu på slutet, så det kommer bli en tuff match.

 

Mot Eneby kom vi inte upp på den nivå som vi vet krävs i varje match för att man ska kunna ta hem 3 poäng. Eneby är erkänt starka hemma på deras konstgräs och vann tillslut rättvist. Efter en hyffsat jämn första halvlek kunde Eneby tidigt i andra halvlek göra 1-0. Vi gjorde några byten och prövade sedan också att gå ner på en trebackslinje och skapade lite halvchanser, men det stannade tyvärr där. När vi väl skulle forcera och flytta fram än mer i slutet gör Eneby psykologiskt 2-0, och återigen är det Jacob Lundell som håller sig framme. David Andersson reducerar på stopptid, men på den lilla tiden som återstår hinner vi inte skapa någon mer kvalificerad målchans.

 

Tajt match där vi inte kommer upp i nivå samtidigt som Eneby gör det bra och vinner rättvist, säger Rickard Yngve. Vi kan kräva mer av varandra och det finns en tydlig konkurrens om platserna och just nu är känslan att den ökar för varje vecka som går, fortsätter Yngve.

Tankar inför Myresjö?

 • Återigen en tuff bortamatch. Vi måste steppa upp aggressiviteten i press- och försvarsspel samtidigt som vi måste ha en bättre kvalité i vårt speluppbyggnads- och anfallsspel.

Vad har ni jobbat med på träningarna i veckan?

 • Vi har dels jobbat med grunderna i touch, passningsspel och värdering i ett högre tempo och försökt öka på intensiteten i hela vårt spel. I kombination med några av de saker vi tror blir nycklar till söndag.

 

Läget i truppen?

 • Besart Kalludra fick kliva av på uppvärmningen sist då han kände sig hängig. Han är återigen redo för spel och ingår i matchtruppen. Annars har Hampus Stark opererat sitt knä i veckan vilket känns bra så att han kan starta sin slutgiltiga rehab ordentligt.

Nils Bentzer och Hugo Roth vilar också p.g.a. knäproblem. Adam Kosovic är bortrest och Ricky Younan jobbar.

 

 

Matchstart: söndag 19/6 16.00

Inför Eneby BK - Borens IK
2022-06-10 11:16

Toppmatch väntar på MAXIvallen. 3:e-placerade Eneby BK tar emot 2:a-placerade Borens IK.

Eneby kommer från en stark 1-0 vinst borta mot Västervik medan Boren med nöd och näppe lyckades vinna en jämn match hemma mot Hvetlanda med 2-1 efter mål av Daniel Hermelin och Renato Rako.

 

Gott att vi kan vinna på flera sätt. Nu gjorde vi inte den bästa matchen spelmässigt, men vi visade en otrolig stark moral och ett hårt jobb för varandra vilket gjorde att vi kunde ta hem de tre poängen. Det kommer krävas om vi ska fortsätta att vinna matcher i en tuff serie, säger Rickard Yngve som plussar lite extra för Isac Breid som kastades in i hetluften efter att Kristian Issa blivit sjuk under matchdagen.

 

Nu väntar ytterligare en tuff match mot topplaget Eneby. De är än så länge obesegrade på konstgräset på MAXIvallen. - Att det är just konstgräs är inget som stör oss, då vi har gjort många fina prestationer på konstgräs under våren. Inte minst förra bortamatchen mot Åby då vi tog en stabil 5-0 segrer med ett bra spel, fortsätter Rickard Yngve.

 

Eneby har gjort en stark inledning av serien trots att man tappat flera tongivande spelare.

Den unge Jacob Lundell toppar den interna skytteligan på 4 fullträffar och blir någon att hålla koll på för Boren-försvaret.

Killarna har tränat på bra i veckan och det märks att vi har konkurrens om positionerna då det är bra fart på träningarna och det smäller lagom hårt, precis som det ska vara, säger Rickard.

 

Nyckeln på den bra starten?

- Vi har haft en kontinuitet i träning och match och då blir det konkurrens om platserna och således krävs det att spelarna är på tå. Spelarna har verkligen jobbat som ett lag och det är då deras individuella styrkor också visar sig. Det är några av faktorerna till att det gått bra under våren, menar Rickard Yngve.

 

Någon att hålla ett extra öga på i Eneby?

- Ett starkt kollektiv, med en mix av unga och erfarna spelare där flera spelare har stuckit ut.

 

Läget i truppen?

Hampus Stark och Hugo Roth rehabiliterar sina knän och är borta en längre tid, annars ser vi över vissa skavanker och får avvakta veckans sista träning.

 

Matchstart: 13.30 på söndag.

Kommande matcher
Spelade matcher
Tor 18/8 18:30
3 - 4  
Sön 14/8 16:00
0 - 3  
Mån 8/8 19:00
Sön 7/8 14:00
3 - 1  
Lör 30/7 11:00
4 - 2  
Ons 29/6 19:00
4 - 2  
Kommande aktiviteter
Match, Borens IP, 20/08 15:00
Sommarfest, Borens IP, 20/08 17:00
Träning, Borens IP, 22/08 17:45
Träning, Borens IP, 23/08 18:30
Match, Borens IP, 24/08 18:30
Träning, Borens IP, 25/08 18:30
Nyheter från föreningen
Hem, 08/08 11:38 
Hem, 25/05 06:47 
Hem, 21/05 20:06 
Hem, 11/05 16:06 
Hem, 06/05 10:27 
 
Våra sponsorer
Våra samarbetspartners