SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Borens Idrottsklubb
Något för Alla - Hela Livet
Herrar Div 3 & Utv 1

Välkommen till Borens IK:s herrlag

Säsongen 2024 kommer A-laget spela i Division 3 Nordöstra Götaland. 

Brassen har ordet!
2024-06-07 21:39

Sista bortamatchen innan serien vänder. 

Vi möter  IF Haga som leder serien. Vi kommer möta ett bra lag på lördag. Det är ett lag som är bra på att spela ur press och att skapa målchanser. Vi måste se upp med dom delarna när vi själva pressar. När vi gör saker på planen måste vi göra det tillsammans. 

Vi visar att vi är bra när vi har spelare i rätt ytor och vi visar också att vi är bra på att variera vårt spel. Att vi är lojala kommer vara en av nycklarna den här matchen. Klart att vi kommer vilja visa vår bästa sida när vi åker till Jönköping på lördag och vi vet att det kommer att behövas. 

Renato Rako är tyvärr avstängd men vi har bra spelare som startar på den positionen. 

Brassen har ordet!
2024-05-29 12:45

Fredagsmatch mot Grebo!

 

Vi kommer senast från en match där vi visar en bra insats vad gäller det kollektiva försvarsspelet. Vi behöver förbättra vinsten vad gäller dueller i matcherna. Det är något som vi pratar om dagligen och nu är det upp till spelarna att visa att det ska utföras över tid. 

 

Nu när vi möter Grebo måste vi vara bra i allt vi gör. Speciellt sista delen av planen där dom är ganska kompakta och jobbar hårt. För vår del gäller det att se först och främst till vårt spel och vad vi ska göra. Tålamod när vi behöver och att löpa mera i djupled för att verkligen dra isär motståndarna. 

Jag hoppas vi får se ett Boren som kommer ut starka och modiga och där spelarna vill påverka matchbilden med att ge 100%.

 

 

Välkommen till idrottsparken i Motala för att stötta oss. 

 

Matchstart kl 19.00!

Brassen har ordet!
2024-05-23 14:58

Derby!

 

Dags för att möta Hemgårdarnas BK borta på Bilbörsen Arena. Efter att vi spelat dom fyra senaste matcherna på naturgräs är det dags för att återigen spela på konstgräs. Vi har gjort det spelmässigt helt ok men också släppt in sena mål i dom tre senaste matcherna och det kring min 90. Vi vet att vi behöver jobba med att vara noga och det måste vi vara så länge matchen pågår. Det är en del av alla delar i att vinna matcher över tid. Oavsett om det är fasta situationer eller i öppet spel. 

 

Senast vi mötte Hemgårdarna var i träningsmatchen nu tidigt av året. De är som oss ett lag som ofta spelar med tre eller fem i backlinjen. Men ändå skiljer det en del mellan oss både vad gäller spelartyper och anfallsspel. Hemgårdarna har spelartyper som verkligen sticker ut individuellt och är bra på 1v1 situationer. Där blir det upp till oss att vinna matchen i matchen om vi speglar varandra rent taktiskt. Samt att vara noga i vårt försvarsspel. 

 

Det är en motståndare som är bättre än vad tabellen visar just nu. Vi vet att vi måste prestera så nära vårt bästa jag i den här matchen för att få med oss poäng. En serie som för övrigt är väldigt jämn så allt kan ske och allt är möjligt. Jag vet också att vi är väldigt bra när vi når våra höjder off och def. Killarna kämpar hårt och är värda en seger igen men som vanligt måste vi först och främst förtjäna det genom hårt jobb. 

 

Vi kommer att som senast rotera lite utifrån tillgängligheten i truppen och vilka spelare vi tycker passar bäst just mot det här motståndet. Karle fick som en av våra två målvakter möjlighet att stå mot Nässjö hemma och gjorde det bra. 

 

Glöm inte att komma ner på Klassfotbollen på lördag där även våra spelare från A-Truppen hjälper till. 

 

 

Matchstart kl 19.00!

Brassen har ordet!
2024-05-16 15:34

Ny match igen! 

Efter matchen senast har vi analyserat att vi behöver komma upp i en högre nivå i vissa delar. Speciellt för att besegra ett  fysiskt Nässjö. 

 

Kan vi bli ännu bättre i att löpa i djupled och att skapa numerära övertag så fortsätter vår utveckling. Men då gäller det att vi gör det vi säger.  Inga avstängningar den här matchen. Vi kommer ge någon eller några andra spelare möjligheten att starta den här matchen för att vi ska ha en levande trupp. 

Jag hoppas vi får se ett Borens IK som är villiga att ta jobbet i alla situationer på planen och att vi är noga samt desperata i egen box. 

 

 

Matchstart 13.00 på Borens IP, välkomna!

Brassen har ordet!
2024-05-08 09:40

Ny match och denna gång Valdemarsvik hemma. 

 

Ska vi dra lite slutsatser från förra matchen så är det egentligen gör vi ingen dålig match men att fotboll kan se väldigt olika ut kan vi vara överens om. Planen i Myresjö erbjöd inte till ett passningsspel. Vilket i sin tur ger en följd att vi får mera omställningar emot oss. Så klart ska vi kunna hantera det men för dagen var motståndarna lite bättre på att hantera det spelet. Kanske måste vi lära oss att vara mer cyniska i vårt spel. 

 

Nu när Valdemarsvik gästar oss så vet vi att det krävs en arbetsinsats oavsett underlag och att vi är modiga i vårt anfallsspel för där sitter våra spetsegenskaper som lag. Kan vi ha bollen lite mera och vara noggranna när och var vi går in i sista tredjedelen så ser vi att vi har en bra möjlighet att vinna matchen. 

 

Men Valdemarsvik har spelare som är bollskickliga och är hårt jobbande. Speciellt på mittfältet och i anfallspositionerna. Deras spelsätt är utifrån deras förutsättningar och dom använder det på ett bra sätt. Jag tror vi kommer att få se en intensiv match med dueller och att fasta situationer kommer vara en avgörande faktor. 

 

Läget i truppen ser bra ut. Tyvärr är Kristian Issa avstängd efter tre gula kort. Men vi har flera intressanta spelare som kan ges möjligheten att axla den positionen. Vi har även två spelare som tränar med oss nu och det är Matthew Bennani  från USA och Vidar Waerme som är från IFK Norrköpings akademi. Vi ger också spelare från vårt juniorlag möjligheten att träna med oss. Vilket är bra inför framtiden i Boren. 

 

 

Hoppas vi ses på söndag på Borens IP, matchstart 13.00!

 
Våra sponsorer
Våra samarbetspartners